Yogaen får egen festival i København

Yogaen får egen festival i København

0

For første gang vil Copenhagen Yoga Festival blive afholdt denne weekend, hvor 40 instruktører er klar til at guide de interesserede.

Det er hovedsageligt kvinder fra midten af tyverne til slut-halvtredserne, som dyrker yoga.

Men med et nyt initiativ håber man nu på, at få endnu flere danskere til at dyrke denne form for motion.

Copenhagen Yoga Festival hedder arrangementet, der finder sted i weekenden på Amager.

Timingen er perfekt til yoga-festival

"Tiden er helt rigtig til en yogafestival. Flere og flere dukker op i studierne, der kommer hele tiden nye studier, og flere bliver uddannet som yogalærere. Men jeg tror stadigvæk, der er nogen, der er lidt bange for at kaste sig ud i det," forklarer Stina Madelaire, den ene af initiativtagerne til Copenhagen Yoga Festival, til Berlingske.

Hun fortæller samtidig, at alle kan være med, når det gælder yoga. Motionsformen tilbyder et væld af muligheder.

"Der er en yogaform for alle, og alle uanset alder, fysik eller smidighed kan dyrke yoga. I bund og grund handler det ikke om, hvad du gør, men hvordan du her det, når du gør det."

40 instruktører på plads

Copenhagen Yoga Festival vil have tilknytning af 40 yoga-instruktører, der hjælper festivalgæsterne ganske gratis. Man kan bl.a. afprøve genrene akroyoga, streetyoga og familieyoga.

"Det kan være svært at forstå yoga, hvis det er meget spirituelt. Så bliver mange afskrækket. Derfor vil vi gerne have det ned på jorden, ned på græsset og i øjenhøjde," fortæller Stina Madelaire.

Hun mener, at festivalen er oplagt, fordi det på festivaler gælder om at have det sjovt og hygge sig i fællesskab, mens det er frit og uforpligtende.

Forventer 600-2.000 yoga-gæster

Arrangører forventer, at der vil deltage mellem 600 og 2.000 i denne første udgave af Copenhagen Yoga Festival.

Foruden et tætpakket yogaprogram vil der også være boder med mad, yogaudstyr, behandlinger samt inspiration. Herudover vil der være live-musik på festivalpladsen og masser af aktiviteter for børn.

Copenhagen Yoga Festival afholdes på Tiøren på Amager lørdag d. 25. og søndag d. 26. august. Fælles for begge dage er, at det starter fra tidlig morgen til aften. Desuden er det gratis at deltage og alle er velkomne.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.