Video: Får man mandebryster af soja?

Video: Får man mandebryster af soja?

0

En udbredt myte lyder, at mænd får manboobs (på dansk mandebryster) af at spise soja. Her ser Mic. The Vegan nærmere på undersøgelserne på området. Han går i dybden med, hvordan soja påvirker både mænd og kvinder.

Spørgsmålet rejses især af personer, der er vegetarer eller veganere, fordi produkter, som fungerer som kød-erstatninger, ofte er sammensat af soja.

Sojabønner er en rig kilde på de molekyler, der kaldes isoflavoner. Disse stoffer har en svag østrogen (kvindeligt hormon) aktivitet, og de har været brugt igennem mange år som naturlige midler for hedeture til kvinder i overgangsalderen.

Da mandlige transseksuelle patienter tager østrogen for at stimulere brystvækst har det været med til at skabe den tese, at soja kunne have samme effekt. Men ingen medicinske undersøgelser tyder på at dette er fakta. Dermed er det en myte.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.