Spørg os: Hvordan kommer jeg fra bund- til topform?

Spørg os: Hvordan kommer jeg fra bund- til topform?

0

Hvordan kommer man i topform, efter at have levet usundt i de sidste to år, spørger Simon vores løbeekspert, Heine Petersen. Læs svaret her.

Spørgsmål:

Hej Heine.

Jeg er en dreng på 17 år. I de sidste to år har jeg ikke dyrket motion eller spist sund kost.

Jeg er efterhånden blevet overbevidst om, at det er meget vigtigt, at være i god form, og jeg er derfor også begyndt at løbe 4-5 km to gange om ugen.

Så nu hvor jeg snart skal i militæret, vil jeg også gerne være i god form. Så mit spørgsmål er, hvilke gode råd kan du give, hvis jeg skal starte fra bunden og blive i tip-top-form?

Hilsen

Simon Jensen

Svaret på spørgsmålet:

Hej Simon.

Super flot, at du er kommet i gang med at løbe. Og ja, motion og sund kost er meget vigtigt, specielt da du snart skal i militæret.

Jeg synes, at det er rigtigt fornuftigt, at du er startet med at løbe 4-5 km to gange om ugen. Det er farligt at starte for hårdt ud, da kroppen og fødderne skal vænne sig til belastningen.

Et godt råd er at løbe to-tre gange om ugen og stille og roligt øge distancen. Det er tilladt at holde gå-pauser, men løb ikke længere end 8-10 km.

Du kan eventuelt supplere med at cykle eller svømme en gang om ugen. Sørg også for at løbe i sko, der passer til dine fødder og løbestil. Jeg vil anbefale, at du bliver testet løbebånd. Og til sidst; husk at drikke væske før, under og efter løb.

Mvh Heine

About Author

Heine Petersen er uddannet fitness-instruktør samt marathon- og ultraløber. Han vil som den første dansker deltage i verdens hårdeste bjergløb.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.