Vitamin: B1-vitamin (Thiamin)

Vitamin: B1-vitamin (Thiamin)

0

B1-vitamin er en vigtig faktor i energistofskiftet. Det findes typisk i levnedsmidler og så er det vandopløseligt. Det kendes også som thiamin.

Vitamin B1, der også kendes under navnet thiamin, er et vandopløseligt vitamin, og det er en vigtig ressource for kroppens energistofskifte.

Det findes i mange forskellige typer af levnedsmidler, og kroppen bruger vitaminet til at omdanne de kulhydrater, som bliver indtaget i løbet af dagen, til druesukker.

Hvor findes vitamin B1 i kosten?

Vitaminet findes i levnedsmidler som eksempelvis kornprodukter og bælgfrugter som ærter og bønner. Men det kan dog også findes i både kød og mejeriprodukter.

Hvilken indflydelse har det på kroppen?

B1-vitaminet er ekstremt vigtigt for kroppen. Det sørger nemlig for at omdanne kulhydrater til druesukker, også kendt som glukose. Når druesukkeret bliver forbrændt af kroppen, bliver der tilført ny energi til både hjerte, hjerne og musklerne.

Hvad er den anbefalede dagsdosis?

Man anbefaler at mænd dagligt indtager 1,4 mg, mens kvinder nøjes med 1,1 mg. Dog har kvinderne behov for omkring 0,5 mg per døgn mere, hvis de er gravide eller skal amme.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Comments are closed.