Top-10: Simple slanketips - Ti succesfulde slankeråd

Top-10: Simple slanketips

0

Fitness-guide.dk har samlet ti gode tips, der kan hjælper dig med at minimere indtaget af kost samtidig med, at du sparer penge og får et bedre helbred.

Hvis du ønsker, at tabe dig ved hjælp af ti hurtige og brugbare råd samtidig med, at du sparer penge, så kan du blive klogere i Fitness-guide.dk’s top-10-liste over gode slankeråd, som er nemme at integrere i din hverdag.

1. Dyrk motion minimum 30 min. om dagen

Det er vigtigt, at du enten dyrker minimum 30 minutters moderat motion om dagen, eller hvis din tid er knap, sørger for at dyrke intensiv motion i 20 minutter, tre gange om ugen. Udover at du vil komme i god form og øge din muskelmasse, vil det samtidig nedsætte din risiko for at dø tidligt med hele 30 procent!

2. Sørg for at få nok søvn

Mange mennesker nedprioriterer søvnen, for at vinde mere tid - og det er rigtig, rigtig dumt!
En god nats søvn sikrer bl.a.: Mere energi, bedre koncentration, styrker immunforsvaret, genopbygger kroppens væv, forbedrer hukommelsen, holder blodkarrene i form, regulerer appetitten, hjælper kroppens muskler og holder humøret oppe. Otte timer er ifølge eksperterne minimum, mens mange ville have stor glæde af ni timer. Det er samtidig vigtigt, at man sover kl. 22, hvis man vil restituere bedst muligt.

3. Vær tålmodig ved spisebordet

Der går typisk 20 minutter, før din krop har registreret, at du har indtaget mad. Derfor er det vigtigt, at du indtager din mad langsomt. Dermed er der større chance for, at din mave når at signalere, at den er mæt, før den bliver fyldt med yderligere mad.

4. Drik et stort glas vand inden maden

Ved at drikke et glas vand før du spiser, sørger du for, at kapaciteten i maven er mindre end, hvis du undlod dette. Derfor vil du automatisk ikke have plads til synderligt meget mad. Det vil samtidig resultere i, at du ikke vil overspise.

5. Spis mad af små tallerkner

Du er sandsynligvis vant til at spise alt, hvad der ligger på tallerknen. Derfor er det en god idé, at spise af mindre tallerkner ved frokostbordet om eftermiddagen og spisebordet om aftenen. Du kan evt. også holde dig til kopper med yoghurt, mysli eller havregryn ved morgenbordet. Dermed mindsker du kapaciteten i maven, så maven bliver vant til at den ikke skal rumme så meget mad.

6. Spis små måltider i løbet af dagen

Ud over de vanlige tre måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad, er det godt at planlægge to-tre mellemmåltider, som består af små sunde snacks. Dermed spiser du hver 3. time. Du kan læse mere om dem under punkt 8.

7. Spis sunde snacks

Mellemmåltiderne sikrer, at dit blodsukker ikke falder, så du får trang til søde sager eller bliver mere ukoncentreret og mister energi. Du kan eksempelvis spise: En håndfuld nødder, æbler, pærer, bananer, gulerødder eller en håndfuld rosiner.

8. Undlad at handle på tom mave

Når du handler på tom mave, har du større risiko for at handle impulskøb, der gemmer sig oppe ved kasserne, hvor slikhylderne er placeret. Samtidig tænker hjernen hyppigt, at den må have noget mere usundt hurtigt, så du ender også i kølediskene med færdigretter og is. Sørg derfor for, at tage en lille, sund snack inden du træder ind i supermarkedet og husk, at have en indkøbsseddel med, så du ikke køber andet end det, du har planlagt hjemmefra.

9. Husk at slappe af

I løbet af en ofte hektisk dag, er det vigtigt, at slappe af. Du skal af og til holde nogle pauser, hvor du lægger fokus på din vejrtrækning, så du tager dybe indåndinger og puster ud. Du kan også lægge dig på sofaen med en god bog, så du fordyber dig og hviler kroppen samtidig. Hvis du føler dig træt, kan det være en god idé, at tage en powernap på omkring 20 minutter, men du må ikke overstige perioden med mere end ti minutter, for så kan det have den modsatte effekt. Bemærk, at en powernap aldrig kan erstatte en god nats søvn.

10. Variér din hverdag

For at holde motivationen oppe er det vigtigt, at du laver variationer flere gange om ugen, gerne hver dag. Både, når det gælder motion og mad. Dermed bliver du ikke hurtigt træt af dine sunde vaner og du minimerer samtidig risikoen for skader, hvis du eksempelvis skifter mellem svømning, løb og cykling. I samme forbindelse vil du også træne forskellige muskelgrupper.

Hvad er dine bedste slanketips?

Kommentér artiklen herunder.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.