Sushi er vejen til muskelmasse

Sushi er vejen til muskelmasse

0

Fitness-guide.dk’s fitnessekspert, Morten Rene Pederzen, deler i denne artikel sin store viden om sushi. Bliv klogere på fede fisk og brune ris, der giver muskelmasse.

Det kinesiske tegn for at bygge et langt liv, er det samme tegn, som man bruger for sushi, så allerede for mange tusinde år siden, vidste man at sushi gav lang og sund levealder.

Og der er noget om snakken, ikke bare historiske beviser, men også fakta. Japanere, som lever meget af sushi og fisk, har verdens højeste levealder, meget mindre sygdom, og mere mager muskelmasse. Så hvorfor ikke kombinere disse elementer, så du både får en sund og muskuløs krop, der holder i mange år, og tro mig det her virker.

Masser af sunde ressourcer

Men sushi eller de ingredienser, man bruger i sushi er også fantastiske til at bygge en krop. Proteiner i såvel fede som magre fisk er fantastiske og giver også omega 3 olier og mæthed. Omega 3 er især vigtige for atleter, der træner hårdt, fordi det beskytter mod inflammationer (indre betændelses tilstande), som ofte rammer atleter. Hud og led har også rigtig godt af de fede fiskeolier.

Husk at variere indtagelsen af fisk

De fede fisk er især makrel, sild, laks, ål og husk at variere, og hold dig gerne til de små fiskearter, eftersom der er mindre tungmetaller i. Kropskulturen har i mange år bare fokuseret på tun, som er en stor fisk og dermed opsamler flere tungmetaller i dens levetid, men variation er vejen til resultater på lang sigt.

Sushi er ikke statisk, jeg udvikler på det, og i dag laver man sushi med både brune og sorte ris. Er du atlet, vil jeg anbefale de brune sushi ris, så får du flere fibre og langsommere optagelse. De sorte ris, som i dag regnes for ren superfood, kan du evt. lægge ind i makirullerne for at gøre dem mere sunde, og højne vitamin- og protein-indholdet. Samtidig mætter de mere end hvide ris, hvilket gør, at du spiser mindre, men får mere kvalitet, og færre overflødige kalorier.

Masser af friske frugter og grøntsager

Ingredienserne i Sushi er det, der fremmer sundheden og livslængden, og sørger for at du har en krop der holder mange år. Det kommer til udtryk igennem masser af sunde, friske frugter og grøntsager, der giver dig fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Jeg ligger vægt på at få cirka fem-seks forskellige ting i hver makirulle, f.eks. purløg, avocado, agurk, rød paprika, mango, asparges, på den måde får du variation, og det er nemmere at sammensætte en diæt, som er lækker og varierende, når du har sushi med i planen.

Fisken kan være laks, tun, ørred, kammusling eller rejer. Det kan både være råt, stegt, marineret, og under hver Nigiri er der lidt wasabi, som er peberrod. Fisken giver dig protein og ved at spise mange forskellige fiskearter, får du en god blanding af nemt optageligt protein.

Lige netop protein er væsentligt for muskelmasse, og jeg vil nok selv mene, at du skal ligge mellem 1,5 til 3,0 gram protein pr. kg, som du vejer, så skulle du være på den sikre side, men det er et omdiskuteret emne.

Tang burde være en fast del af det danske køkken

Tang, både som Nori-tang, der er rundt om rullerne eller den lækre tangsalat, er en fantastisk kilde til fibre, mineraler, proteiner, omega 3 og meget mere. Tang siges også, at afgifte kroppen, og alle danskere burde indtage tang hver dag - sushi er vejen dertil.

For atleter er det især vigtigt, at få tang med i kosten, da det både har masser af protein, samt en anden sammensætning end valleprotein, som de fleste bruger. Jeg bruger selv et lille tilskud af Spirulina-protein sammen med min proteinshake, igen for at blande aminosyrerne.

Krydderierne i og omkring sushi har også særdeles sygdomsbekæmpende egenskaber. De ristede sesamfrø, jeg kommer på Inside-out rullerne er blandet med bl.a. tang, gurkemeje, paprika og disse krydderier har stærke antioxidanter, som bl.a. er cancer forebyggende.

Ovenpå Nigiri med laks kommer jeg hvidløg med Himalaya-salt. Det smager fantastisk, men hvidløg virker også mod mange sygdomme, og styrker immunforsvar med mere. I sommerperioden bruger jeg friske urter som løvstikke, timian, oregano og rucola.

Jeg bruger også den sydamerikanske kornsort Qunia i mine ruller, både kogt, men også som spiret. Det giver igen protein og vitaminer, og det mætter og slanker. Qunia er en indiansk kornsort, og den er kendt for det høje proteinindhold, lige sagen for dem, der træner meget.

About Author

Morten Rene Pederzen har brugt hele sit liv på sundhed og træning. I dag lever han af at undervise, træne, motivere og coache andre mennesker, der vil ændre eller forbedre deres krop eller psyke.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.