Spis billigt med årstidens grønt
Deprecated: The $control_id argument is deprecated since version 3.5.0! in /var/www/fitness-guide.dk/public_html/wp-content/plugins/elementor/modules/dev-tools/deprecation.php on line 301

Spis billigt med årstidens grønt

0

Fitness-guide.dk's ernæringsekspert, Jeanette Nothorius, giver dig en opskrift på, hvordan du kan spise sundt og samtidig billigt. Du kan også se en oversigt over årstidens grønt.

Efter julen og udsalget er vi nok mange, der gerne vil spare lidt hvor det er muligt.

Dette er muligt, hvis vi bliver bedre til at spise efter årstiden. Så er udbuddet størst og dermed også billigst. Plus når vi spiser årstidens grønt, så er de spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter, idet de er blevet høstet, når de er naturligt modnet og ikke transporteret halvmodne fra andre dele af verden.

Årstidens grønt for januar og februar:

Agurk - Champignoner - Grønkål - Gulerødder - Hovedsalat - Hvidkål - Jordskokker
Kartofler - Kinakål - Løg - Pastinak - Persillerod - Porrer
Purløg - Pære - Rosenkål - Rødbeder - Rødkål - Selleri - Æbler

Grønkålssalat med æbler og syltede rødløg

4 pers.

6 dl hakket økologisk grønkål
3 ukernede og fint snittede økologiske æbler med skræl, evt. Ingrid Marie
2 dl syltede rødløg

Dressing:
1 spsk. grov dijonsennep
2 spsk. olie
1 spsk. lys vineddike
Salt og peber
40 g mandler

Bland alle ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen, smag den godt til og bland den omhyggeligt med salaten, der drysses med mandler og serveres til kylling filet eller anden mager kød.
 
Syltede rødløg:
500 g økologiske rødløg i ringe
2 spsk. økologisk vindruekerneolie
1 dl økologisk eddike
1,5 dl økologisk sukker
Frisk kværnet peber

Varm en gryde op og kom lidt olie i bunden af gryden, og sautér rød-løgene til de er bløde. Kom eddike ved og lad det fordampe i et par minutter. Kom sukker og stjerneanis ved og lad det småsimre i 10 minutter under låg. Smag løgene til med kværnet peber og evt. friske krydderurter. Lad løgblandingen køle af, lav evt. en større portion, som kan stilles i køleskabet i skoldede glas.

Ligger du inde med en god opskrift til årstiden?

Del den i kommentar-feltet herunder.

About Author

Jeanette Nothorius er uddannet fitness instruktør og uddannet i Human ernæring med speciale i fysisk aktivitet på Suhrs Seminarium, der er et af landets førende videncentre indenfor ernæring og sundhed.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.