Fitness-guide.dk's ernæringsekspert, Jeanette Nothorius, giver dig en opskrift på, hvordan du kan spise sundt og samtidig billigt. Du kan også se en oversigt over årstidens grønt.
Efter julen og udsalget er vi nok mange, der gerne vil spare lidt hvor det er muligt.
Dette er muligt, hvis vi bliver bedre til at spise efter årstiden. Så er udbuddet størst og dermed også billigst. Plus når vi spiser årstidens grønt, så er de spækket med vitaminer, mineraler og antioxidanter, idet de er blevet høstet, når de er naturligt modnet og ikke transporteret halvmodne fra andre dele af verden.
Årstidens grønt for januar og februar:
Agurk - Champignoner - Grønkål - Gulerødder - Hovedsalat - Hvidkål - Jordskokker
Kartofler - Kinakål - Løg - Pastinak - Persillerod - Porrer
Purløg - Pære - Rosenkål - Rødbeder - Rødkål - Selleri - Æbler
Indhold:
ToggleGrønkålssalat med æbler og syltede rødløg
4 pers.
6 dl hakket økologisk grønkål
3 ukernede og fint snittede økologiske æbler med skræl, evt. Ingrid Marie
2 dl syltede rødløg
Dressing:
1 spsk. grov dijonsennep
2 spsk. olie
1 spsk. lys vineddike
Salt og peber
40 g mandler
Bland alle ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen, smag den godt til og bland den omhyggeligt med salaten, der drysses med mandler og serveres til kylling filet eller anden mager kød.
Syltede rødløg:
500 g økologiske rødløg i ringe
2 spsk. økologisk vindruekerneolie
1 dl økologisk eddike
1,5 dl økologisk sukker
Frisk kværnet peber
Varm en gryde op og kom lidt olie i bunden af gryden, og sautér rød-løgene til de er bløde. Kom eddike ved og lad det fordampe i et par minutter. Kom sukker og stjerneanis ved og lad det småsimre i 10 minutter under låg. Smag løgene til med kværnet peber og evt. friske krydderurter. Lad løgblandingen køle af, lav evt. en større portion, som kan stilles i køleskabet i skoldede glas.