Reformertræning verden rundt

Reformertræning verden rundt

0

Reformer-specialist Gitte Salling sætter fokus på, hvordan reformertræningen fungerer verden over. Hun beskriver også reformerens mange træningsmuligheder.

Jeg er nysgerrig på reformerverdenen og været en del rundt i verden for at kigge lidt på denne nye spændende og effektive træningsform.

Man kan stort set i alle storbyer rundt omkring i verden finde reformere i små pilates-studier. I de fleste små studier har de to-tre reformere, og det samme i mange af de store fitnesscentre.

Der bliver flittigt lavet alle basisreformer-øvelser som f.eks. UpStretch, Bridging, Roll down med mere, og det er en fornøjelse at se at teknikken er i top de fleste steder.

I nogle af fitnesscentrene hænger teknikken - helt sikkert, fordi instruktøren ikke har en reformer-basisuddannelse, men mere end almindelig pilates-baggrund.

Jeg har mødt mange mennesker i studierne undervejs og en ting er sikkert for dem alle - de elsker reformertræning!

Og jeg må indrømme, at det samme skete for mig for knap to år siden, da jeg for første gang blev undervist en time i reformeren. Jeg var solgt!

Som mange af jer sikkert ved, har jeg lavet lidt om på træningen i reformeren og kører knap så meget pilates, men mere holdbaseret styrketræning med høj intensitet og musik. Det er det bedste, der er sket for mig i mit træningsliv.

Jeg er 40 og føler, at min krop takker mig for at træne i reformeren i stedet for hård aerobic, som jeg har undervist i - i 25 år.

Min krop har mange morgener været træt, og nogle gange øm, hvis jeg har afprøvet eller lavet noget nyt, som min krop ikke har prøvet før.

Jeg har været rigtig dårlig til at strække ud, og var meget usmidig, da jeg for nylig overgav mig til reformeren.

Nu - 1,5 år efter og snart 1.000 reformertimer i ryggen, kan jeg mærke og se en stor forskel på min krop.

For første gang nogensinde er jeg smidig og føler at min krop er blevet mere "let" - mine muskler er blevet mere lange i stedet for "pumpede" og samtidig er markeringerne på min krop meget mere synlige. For mit vedkommende er det to store bonusser opnået på meget kort tid.

Men reformeren er ikke kun til for dem, som vil ændre deres krop eller ønsker at blive mere smidige.

Mange benytter reformeren til genoptræning. Det kan være efter en ulykke eller en sportsskade, og der findes rigtig mange solstrålehistorier med genoptræning i reformeren.

Også mange sportsfolk bruger reformeren til at blive stærkere indenfor deres felt. Også her kan reformeren være stolt!

Mange elite-sportsfolk - både i Danmark og mange andre lande træner reformer tre-fire gange ugentligt og efter seks måneder viser resultaterne sig.

Jeg har personligt selv haft erfaring med at træne cykelryttere, fodboldspillere, kitesurfere, dansere, boksere, skiløbere og svømmere. Alle har de opnået bedre resultater efter deres træningsforløb i reformeren.

Der findes flere årsager til dette, men en ting er fælles for dem alle; deres core-muskulatur er blevet enorm stærk, hvilket gør en stor forskel i stort set alle sportsgrene.

Du kan læse meget mere om reformertræning på Energii.dk hvor jeg også skriver på bloggen. Her er du altid velkommen til at stille mig spørgsmål om reformertræning og denne helt fantastiske verden.

Og hvis du aldrig har prøvet en reformertime, kan jeg kun anbefale dig at prøve det. Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde det 🙂

About Author

Gitte Mia Salling har mere end 25 års erfaring i Fitness-branchen. Hun har nu startet sit eget fitness-center, Energii, der bygger på den effektive fitness-maskine, Reformeren.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.