Reformerspecialist Gitte Mia Salling giver et indblik i de mange fordele ved reformertræning i denne artikel.
Mange danskere har efterhånden fået øjnene op for Reformeren og dens fantastiske resultater, som opnås på nærmest rekordtid.
Selv om de fleste træner i Reformeren for at nå den ønskede, veltrimmede og stærke krop, er mange blevet fans på grund af forbedringer ved skader som piskesmæld, dårlige knæ, ankler, diskusprolabs, andre rygproblemer, problemer med fødder eller daglige gener, som alt for mange danskere går rundt med.
Fordelen ved at træne i Reformeren er, at du på samme tid kan styrke og strække din krop, træne balance, koordination og koncentration.
Mange dele på en gang, og netop derfor er træningen meget udfordrende på rigtigt mange punkter.
Der findes 600 Reformer-øvelser godt fordelt på alle muskelgrupper. De fleste øvelser kræver tålmodighed, da teknikken skal være på plads først.
Andre øvelser er lige til at gå til og minder meget om dem, man er vant til at træne ved almindelig styrketræning.
Forskellen på Reformertræning og styrketræning
Og hvad er så forskellen på Reformertræning og styrketræning?
Lad os f.eks. tage en øvelse som biceps, som de fleste ved hvordan trænes.
På Reformeren kan biceps f.eks. trænes stående, samtidig med at maskinen bevæger sig, så man bl.a. er nødt til at spænde i alle muskler, specielt i core-muskulaturen, som virkelig er en af de store bonusser ved Reformertræning.
Mavemusklerne er stort set aktiveret i alle øvelser, hvilket gør, at der lynhurtigt kan ses og mærkes store forandringer i coren, som jo er en stor hjælp i mange andre sportsgrene.
Alt afhængigt af, hvor du vælger at træne, kan du finde flere forskellige måder, at dyrke Reformeren på.
Pilates er den oprindelige træning i Reformeren, men i dag kan du både finde hold med henblik på genoptræning, stræk og smidighed, samt styrketræning på holdbasis med musik.
Mere information om træningen kan du finde på Energiis hjemmeside.