Reformerens historie

Reformerens historie

0

Reformerspecialist Gitte Mia Salling giver her et indblik i, hvordan Pilates og derved Reformeren blev opfundet af tyske Joseph Hubertus Pilates.

Pilates og dermed Reformeren er opfundet og udviklet af tyskeren Joseph Hubertus Pilates, født nær Düsseldorf i Tyskland i 1880.

Som barn var Joseph Pilates altid syg og svagelig og led af alt lige fra astma, bronkitis til lungebetændelse og allergi. Josephs far var en kendt græsk gymnast og hans mor arbejdede med naturmedicin. Det er derfor ikke svært at forstå, hvorfra han fik sin inspiration til at leve et sundt liv fra.

Efter mange år med massiv mobning og daglige tæsk af drengene i skolen og nabolaget, begyndte Joseph at træne for at forbedre sin egen fysik, men også for at ændre sin egen fysiske udstråling.

På få år blev han nærmest besat af at styrketræne, dyrke gymnastik og yoga. Først sammen med sin far og senere alene. I en alder af kun 14 år, begyndte han at tjene penge på at vise sin krop frem for medicinstuderende på Düsseldorf Universitet.

Joseph Pilates holdt altid fast på at den dramatiske ændring i både hans helbred og fysiske udstråling, skyldes hans vejrtrækningsteknikker og en rank og stærk mave og ryg.

Som 32-årig flyttede Joseph til England for at arbejde som selvforsvarsinstruktør for detektiverne hos Scotland Yard. Da 1. Verdenskrig brød ud, blev han som tysk statsborger betragtet som ”fjende af England”, og han blev som alle andre tyske statsborgere interneret på øen Isle of Man.

For at fordrive tiden, begyndte Joseph først at træne alle de andre tyskere, der var indespærret på øen, men som tiden gik, spredtes rygtet om hans helt fantastisk effektive træningssystem og mod slutningen af krigen havde Joseph udviklet et program til genoptræning af de sårede britiske soldater, som blev sendt til øen.

I starten af 1918, samme år som 1. Verdenskrig sluttede, udbrød der en influenza-lignende epidemi i England. Titusindvis af mennesker døde, men ikke én eneste af de mennesker, der gennem krigen havde fulgt Josephs træningssystem døde.

Det er på baggrund af denne tid, at mange af Joseph Pilates' øvelser foregår liggende, ligesom det gav verden det første indblik i, hvor vigtigt det var, at spise sundt og varieret og samtidig træne for at opretholde et langt og sundt liv.

Efter krigen vendte Joseph Pilates hjem til Tyskland, hvor han blandt andet blev ansat til at træne politimændene i Düsseldorf og senere igen, den tyske hær. Men økonomien skrantede i Tyskland, og i 1925 sejlede Joseph til New York for at starte et nyt liv. Om bord på færgen mødte han sin fremtidige kone, Clara.

De åbnede sammen det første ”Pilates Studio” på Eighth Avenue i New York i 1926, på samme adresse som The New York City Ballet. Ved Joseph Pilates' død i 1968 i en alder af 87, var nogle af USA’s mest anerkendte dansere, skuespillere og sportsstjerner tilknyttet studiet i New York.

Josephs Pilates kone, Clara, drev studiet videre helt frem til sin død i 1977, hvorefter en af deres mest dedikerede elever, Romana Kryzanowska, overtog studiet og drev det videre, til hvad det er i dag.

Romana er i dag kendt som ”Joseph Pilates ældst nulevende disciple” og træner stadig dagligt. Hendes datter, Anna Kryzanowska, er i dag direktør for The Pilates Studio, der stadig har til huse i de samme lokaler, som Joseph og Clara Pilates lejede sig ind i, i 1926.

About Author

Gitte Mia Salling har mere end 25 års erfaring i Fitness-branchen. Hun har nu startet sit eget fitness-center, Energii, der bygger på den effektive fitness-maskine, Reformeren.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.