Pernille Caroline Lotus: Ugen er fløjet af sted

Pernille Caroline Lotus: Ugen er fløjet af sted

0

Pernille - Yoga 1Iværksætteren Pernille Caroline Lotus befinder sig i Indien, hvor hun gennemgår et intenst yoga-forløb på fem uger. Her følger hendes oplevelser fra den første uge.

Pernille Caroline Lotus, der er iværksætter, har kastet sig ud i en stor udfordring. Hun skal gennemføre en intensiv yoga-uddannelse i Indien.

Hendes første uge er gået ekstremt hurtigt, men det har også været benhårdt, fortæller hun.

"Ugen er gået så hurtigt! Men jeg havde regnet med tiden ville flyve af sted, eftersom vores skema er fyldt fra kl. 6 morgen til 19.30 aften alle fem hverdage, fra kl. 6 til 12 lørdag og med kun en hel fridag søndag," fortæller Pernille Caroline Lotus til Fitness-guide.dk og uddyber:

"Det har dog været benhårdt alle dage. Det er egentlig ikke det at stå op kl 5.15 for det er nemt at vende sig til. Men det at vi udøver og træner hård, hård Ashtanga Vinyasa yoga to timer efter meditation om morgenen, og igen en time med poses og korrektioner i disse om eftermiddagen."

"Udover det skal vi lære at tælle til 18 på sanskrit. Vi har undervisning i filosofi (en del på sanskrit her også), vi lærer at undervise i yoga, så har vi anatomi med en doktor, Meditation med en Guru hver dag, ydermere læren om Ayurveda (den Indiske lægevidenskab) og skal kunne navnene på ca. 100 Asanas (yogaposes) på sanskrit! Det giver nok det bedste indblik i hvordan ugen er forløbet!"

Pernille - Yoga 2

"Vi bor i et virkelig pænt kvarter her i Mysore, midt i Sydindien, i forhold til hvilke boligforhold man ellers støder på her, så vil klart anbefale denne yogaskole, hvis man kommer fra vesten og gerne vil have ok boligforhold (og varmt vand under badet)! Vi har en kok, der laver vegetarisk Indisk mad til os hver dag, og tilmed ordner mit vasketøj i en hel måned for kun 40 DKK, hvilket letter ”yoga-studie-livet” en del."

Der er ingen tvivl om, at Pernille er blevet udfordret i den første uge. Men hvad har egentlig overrasket hende mest?

"De største overraskelser er nok i forhold til intensiteten af undervisningen i alle disse forskellige Indiske fag og traditioner, og ikke mindst deres forventninger til hvad vi skal kunne på blot de første syv dage!"

"Det er klart det hårdeste ”studie”, jeg har været på nogensinde, fysisk og psykisk! Det er ikke umuligt at leve op til deres forventninger, men tæt på. Og hver underviser, for vi har forskellige lærere i alle ”fag”, har deres forventninger til at vi bliver bedst til deres ”fag”. Samtidig er det vildt fedt, at de alle bare overøser os med berigende viden, og så på sanskrit, og bare forventer vi bare forstår! Jeg bliver klogere end nogensinde før."

Pernille - Yoga 3"Derudover har det overrasket mig meget, hvor stærk min krop er. Jeg har nu lavet ca. to timers hård Ashtanga Vinyasa yoga HVER DAG i seks dage, og jeg føler mig stærkere end nogensinde før! Nu er jeg mega utålmodig af væsen, så da læreren bad os lave ”Headstand” (på Sanskrit ”Sirsasana”) første dag, gjorde jeg det bare uden at tænke over jeg ikke har udøvet denne pose i flere år, hvilket resulterede i en øm og stiv nakke! Øv! Som en af mine yogaveninder sagde inden jeg tog af sted ”tag det nu rooooooligt Lotus, vær tålmodig og små skridt mod perfektion i yogaen…” – det havde jeg vist lige glemt."

Pernille Caroline Lotus kan ikke sætte fingeren på ét område, der har skuffet hende i den første uge.

"Der er egentlig ikke en eneste ting, der har skuffet mig efter jeg er kommet her, tværtimod! Jeg er så uendelig glad for at være her. Det er en af de bedste ”udfordringer”, jeg har kastet mig ud i! Jeg glæder mig i øvrigt meget til at vende tilbage til Danmark som beriget ”yogi-Lotus”, således, at jeg kan dele ud af, hvor berigende yoga er i livet."

Hvad er dine forventninger til næste uge?

"Jeg prøver at være forventningsløs. Det nytter ikke, at forvente noget her. Jeg lever mere i nuet på dette Ashtanga yogakursus i Indien end andre steder på jorden! I øvrigt er der slet ikke plads til at forvente noget. Der er ikke mere tid at give af, udover til det, som der er på skemaet fra tidlig morgen til sen aften."

"De forventninger, jeg måtte have, er typisk til mit fysiske selv og i min iver for at kunne udføre alle Asanas 100 % korrekt, hvilket er umuligt efter blot syv dage. Her må ”tålmodighed” være mit mantra."

Pernille Caroline Lotus er iværksætter med forretningen Wellnessdeal.dk. Næste søndag vil Pernille holde os opdateret på, hvad der er sket i uge to.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.