Pernille Caroline Lotus: Tilbage i KBH - Mit yogamind er på vej

Pernille Caroline Lotus: Tilbage i KBH – Mit yogamind er på vej

0

Pernille Caroline Lotus - Yoga-udfordring 1Pernille Caroline Lotus er tilbage i København, efter et intenst Yoga-forløb i Indien. Her kommer hendes ærlige beretning om hele oplevelsen.

“I am back…. I am back! Tilbage i anderledes København… Eller rettere min krop landede for en uges tid siden, min sjæl og yogamind er stadig på vej!

Jeg sløjfer altså spørgsmålene i dag. Jeg tænker jeg vil skrive i en pærevælling om oplevelserne, turen, smerterne, yogaen, rejsen indad og minderne…

Sikke en rejse, jeg har været på - både en indre rejse og en ydre. Indien byder altid op til livets dans. Der hersker så meget kaos, og ro heri, at man altid bliver trukket igennem et følelsesregister uden lige.

Der er altid larm i Indien og hvis ikke du har din indre ro, så kan du godt regne med at du kommer til at eksplodere i udbrud over larmen, kaosset og Indiens vilde energi.

Når man så, som jeg, har valgt at bruge 24/7 på meditation og yoga i næsten 5 uger, bliver det hele lige forstærket.

Jeg sidder nu tilbage på min yndlingscafe Kaffeplantagen med min soyavanilje latte ved hånden, mens jeg skriver dette indlæg; smerterne i musklerne efter flere ugers benhård Ashtanga yoga er her stadig, mens roen dybt i min sjæl, efter 36 dages daglig meditation, præger mit væsen til det bedre.

Pernille Caroline Lotus - Yoga-udfordring 2

Ashtanga Yogaen har nået mit hjerte og yoga-cirklen er nu mere rund i forhold til da jeg først stiftede bekendtskab med Ashtanga yoga for snart 10 år siden. Det at jeg var nervøs for intensiteten i vores træning har været på sin plads, vores daglige Mysore Style kl 7.30 i 2 timer 6 dage ud af 7 har skubbet min smertegrænse big time!

Hvis jeg tidligere havde lidt ondt i nakken ’efter at have sovet forkert’ var det noget jeg nævnte og brokkede mig over til alle, indtil jeg havde været forbi hos kiropraktoren for at få det fixet.

I dag har jeg også ondt i nakken og især mellem skulderbladene og denne tilstand har været kronisk de sidste 3-4 uger, men er ikke værd at nævne.

Nu kan jeg jo vælge min yoga som jeg lyster, lave lidt derhjemme eller tager op til Astanga Yoga Studio på Nørrebro og lave fuld 90 min Mysore Style, med smerter.

Under min yoga-uddannelse var der intet valg. Alle minutter på den måned, vi havde, skulle bruges til at praktisere Ashtanga yoga. 1 måned er ingenting i yoga-verdenen og jeg vil være 100 % perfekt, før jeg føler jeg er god nok til at give min yoga-viden videre til kommende elever, og i det hele taget, før jeg føler mig perfekt i min praksis.

Jeg er altid meget selvkritisk

Nævneværdigt er jeg altid hård ved mig selv, hvilket jeg arbejder meget med, især efter den ’skade’ jeg fik under en yoga-session derude.

Pernille Caroline Lotus - Yoga-udfordring 4

Jeg skreg af smerte og kunne ikke undgå at tudbrøle hver gang jeg trak vejret dybt i de efterfølgende 48 timer, og så skete det selvfølgelig 4 dage før eksamen!Jeg pressede mig selv 110 % hver gang vi skulle have vores ’Magic Master Ji’ lære, han kunne på blot 3 minutter vise mig forberedende øvelser, der gjorde jeg kunne gå i split osv., hvilket resulterede i jeg altid ville skubbes mere og mere, og derved pressede mig selv så meget, jeg fik en fibersprængning bag venstre skulderblad.

1 dags hvile var hvad der var plads til, heldigvis er indiske smertestillende stærke, varmepuden blev bundet om ryggen og smertestillende cremer smurt på.

Trods smerter i kroppen er jeg stærkere end nogensinde før. Det blev helt klart for mig, da jeg var til Bikram Yoga forleden og kunne lave alle Bikram poses bedre end nogensinde før.

Det kan også ses på min krop, min skulder og arme er mere tonet nu. Min sixpack er næsten blevet til 8pack.

Jeg skal dog lige have trænet de utallige CheeseGarlic Naan og Butter Masala væk, før den kan ses! For maden i Indien gør intet godt for kroppen.

Det kan godt være, vi har levet vegetarisk, men der er så meget olie og smør i alt de laver derude i India, at fedtprocenten ikke er blevet mindre, trods de mange timers træning.

En drøm er gået i opfyldelse

Pernille Caroline Lotus - Yoga-udfordring 3

Tænk, at jeg nu er Ashtanga Yoga-instruktør – endnu en drøm er gået i opfyldelse! Det er helt vildt…

Nu skal jeg bare træne Ashtanga Yoga og forbedre min egen praksis, har heldigvis medlemskab oppe hos Astanga Yoga Studio og var til deres Mysore Style i går morges kl 6.30.

Jeg skal muligvis derop igen i morgen kl. 6.30, det er rimelig nemt at stå op kl. 5.45 når man skal op til sit elskede yoga, også selvom det er koldt og mørkt. Prøv det.

Jeg ved godt indlægget er til et ”fitness-magasin”, men jeg vil alligevel lige skrive lidt om hvad min daglige meditation gør ved mig, indre-fitness skal der også gives råd om.

Jeg er nu på ’dag 36’ og det kan mærkes, dybt ind i sjælen. Jeg er bare mere rolig og afklaret, eller det er svært at beskrive… Afklaret er måske ikke det rigtige ord!

Mit fundament er mere balanceret, hvilket betyder, at de ydre omstændigheder ikke påvirker mig på samme måde som før min daglige meditation.

Hvor min daglige meditation bringer mig hen, aner jeg ikke, men de oplevelser og den RO jeg har under min meditation er uundværlig!Selv folk jeg kender og ikke kender nævner at jeg ser ’afklaret og rolig’ ud, ikke lige just det jeg ellers er kendt for med mit flyvske sind og store armbevægelser. Og dette er fakta!

Så hvis det bare er det, er jeg fuldt ud tilfreds og lykkelig. Jeg glæder mig hver dag til min meditation og PernilleTid.

Vi havde en fantastisk (læs: DEN VILDESTE) meditationsguru ude i Indien. Han lærte mig meget på så kort tid og jeg har ham heldigvis lige ved hånden (på mail), hvis der dukker spørgsmål eller tvivl op nu jeg er tilbage i Danmark.

Jeg sidder i meditation i minimum 31 minutter dagligt, så længe det er mellem 30 og 45 min er det passende nu jeg stadig er på ’begynder-stadie’.

Det siges, at man minimum skal sidde sin alder i minutter og det tager typisk en 10-20 min, før der falder ro på tankerne, så skal man have bare lidt ud af det skal man sidde noget tid.

Tålmodighed kræves i denne praksis, som alle andre steder i livet… Nogle gange fanger jeg den i løbet af 7 minutter og andre gange i løbet af 17 minutter.

Pernille Caroline Lotus - Yoga-udfordring 5

Alle gange er lige godt og hvad end der kommer er ok. Husk på det, hvis du selv kaster dig over at meditere. Det siges at du oplever FORANDRINGEN, hvis du meditere dagligt i 41 dage, 5 dage før jeg når min dag 41.

Jeg drømmer om at kunne dele min yoga-viden med jer, om det bliver Lotus Ashtanga Yogacenter, som foredrag eller via en bog, ja hvem ved, hvad skæbnen har i sigte for mig (og jer)…

Alt det jeg har lært om yoga – der betyder forening mellem det individuelle sind og det spirituelle sind – og livet generelt, vil jeg efterleve så godt jeg kan og efterfølgende dele ud af.

Yoga handler i den grad om alle handlinger i livet: om karma, gerninger, betingelsesløs kærlighed til en selv og til alle levende væsener m.m., ens livsstil helt generelt, et emne, der burde have højeste prioritet og burde være på skemaet fra 1. klasse.

Dygtige yogalærere skal forbedre mig i min yogapraksis, mine hjemmebragte værdifulde bøger (især The Holy Geeta – Swami Chinmayananda) vil jeg læse når jeg ligger ved brændeovnen i sommerhuset, meditation vil jeg udøve dagligt resten af livet, hvor end jeg er og spirituelle læremestre vil jeg opsøge igen og igen, når jeg er i Indien.

Spørgsmål og kommentarer?

Har du spørgsmål vedr. yoga, meditation eller om livet generelt, så send mig en mail på pernille@wellnessdeal.dk, så vil jeg bestræbe mig på at svare på bedste vis i forhold til den viden jeg besidder.

Du er også velkommen til at stille spørgsmål i kommentarfeltet herunder.

Pernille Caroline Lotus er iværksætter med forretningen Wellnessdeal.dk.

Du kan finde flere billeder fra Pernilles yoga-udfordring på de sociale medier: Instagram-profil | Facebook-profil

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.