Nikolaj Astrup Madsen: Glem den fremtidige lykke

Nikolaj Astrup Madsen: Glem den fremtidige lykke

0

BEDREFitness-guide.dk kan, i et eksklusivt samarbejde med Nikolaj Astrup Madsen, bringe kapitlet "Glem den fremtidige lykke" fra hans bog "BEDRE".

“... For det bedste kom ikke, det var der allerede, og det har aldrig været meningen at det skulle være let, så jeg tror sgu jeg bliver her igen i nat.” - L.O.C, Momentet.

En af de største fejl, vi mennesker laver, i forbindelse med lykke er at tro, at den venter på os ude i fremtiden. Vi tror, at hvis vi får det der job eller tjener lidt mere, så bliver vi glade. På samme måde tænker vi “hvis bare jeg havde taget den uddannelse i stedet, så havde alt været meget bedre”.

Det er en tankegang, jeg tror, mange kender. Problemet er bare, at det er verdens dårligste undskyldning for ikke at være glad nu og her.

Vi har ofte en idé om, at et bestemt job, et bestemt antal nuller på lønseddelen eller noget helt andet vil gøre os lykkelige, men det gør det sjældent.

Når vi når vores mål, så sætter vi bare endnu større mål for, hvad vi skal opnå for at blive rigtig glade. Problemet med det er, at vi hele tiden jagter noget ude i fremtiden i stedet for at være lykkelige nu og her.

Det, vi reelt set gør, er at gå på kompromis med vores liv nu for at få noget ude i fremtiden. Men det derude i fremtiden gør os sjældent lykkeligere. I stedet for at fokusere på den fremtidige lykke bør vi fokusere på at få det maksimale ud af livet lige nu, være lykkelige nu og her og nyde processen og ikke kun fokusere på målet.

Der bliver forsket enormt meget i lykke, og en af de ting, mange er kommet frem til, er, at penge faktisk ikke gør den store forskel. Selvfølgelig er der stor forskel på ikke at have noget og så at have til mad og tag over hovedet.

Men om man har det nødvendige og lidt til eller har rigtig meget, gør ingen eller kun en meget lille forskel i lykke. Så hvorfor jagter mange så udelukkende de der penge ude i fremtiden og bruger deres bedste år på kun at tjene penge?

Der er intet dårligt i at være forretningsmand og jagte pengene. En stor del af min motivation er da også økonomi og at tjene mange penge, men derfor behøver man ikke at gå på kompromis med ens lykke nu og her.

Faktisk viser forskning, at når noget fantastisk godt (at vinde i Lotto) eller utroligt dårligt (du kommer ud for en alvorlig ulykke), så kommer der selvfølgelig et udsving i ens lykke, men det er kun for en kort periode, hvorefter du vender tilbage til samme niveau som før.

På et tidspunkt blev en sjov historie spredt på nettet, som illustrerer pointen om, at man ikke skal jagte den fremtidige lykke på allerbedste vis. Jeg har forsøgt at genfortælle den herunder, men jeg har desværre ikke kunnet finde ud af, hvem den oprindelige forfatter var:

“En forretningsmand stod ved en kaj i en lille mexicansk kystby, da en lille båd med en fisker var ved lægge til. I båden var der en masse flotte fisk, som fiskeren havde fanget. Forretningsmanden roste fiskeren for hans fangst og spurgte ham, hvor lang tid det havde taget ham at fange dem. Den mexicanske fisker svarede “ganske kort tid”.

Forretningsmanden spurgte, hvorfor han ikke blev ude længere og fangede flere fisk. Mexicaneren svarede, at han havde nok til at forsørge sin familie nu. Forretningsmanden undrede sig og spurgte, hvad han dog så brugte resten af sin tid på Fiskeren forklarede:

“Jeg sover længe, fisker lidt, leger med mine børn, tager en middagslur med min kone, går ind til landsbyen om aftenen, hvor jeg drikker vin og spiller guitar med mine venner. Jeg har et fuldkomment og dejligt liv, señor”.

Forretningsmanden, stadig undrende, svarede: “Jeg har en MBA fra Harvard, og jeg kan hjælpe dig. Du kunne bruge mere tid på at fiske, og med de penge, du tjener, kunne du købe en større båd. Med de penge, du så tjener, kunne du købe flere både. På et tidspunkt har du en hel flåde af både.

I stedet for at sælge det, du fanger, til en mellemmand kan du åbne din egen butik. Du kan kontrollere det hele fra fangst, til det bliver solgt. Du bliver nødt til at flytte fra denne lille landsby til Mexico City, så til L.A. og sidenhen til New York, hvorfra du driver din ekspanderende forretning.”

“Fiskeren spurgte: “Men señor, hvor lang tid vil alt det her tage?” til hvilket forretningsmanden svarede “15-20 år.” “Men hvad så derefter?” spurgte den mexicanske fisker. Forretningsmanden grinede og sagde: “Det er den bedste del af det hele. Når det er det helt rigtige tidspunkt, børsnoterer du virksomheden og bliver utrolig rig. Du kan tjene millioner”. “Millioner?” spurgte fiskeren.

“Hvad så derefter? Så kan du gå på pension, flytte til en lille by ved kysten, sove længe, fiske lidt, lege med dine børn, sove middagslur med din kone, og om aftenen kan du tage ind til byen, hvor du kan drikke vin og spille guitar med dine venner,” sagde forretningsmanden.

Fiskeren smilede og kiggede op på forretningsmanden og sagde: “Er det ikke, hvad jeg allerede gør nu?”

I stedet for at jagte den fremtidige lykke så bør vi arbejde på at blive lykkeligere her og nu og med, hvad vi har. Vi behøver ikke at gå på kompromis med vores karrieremål eller andre mål, men vi skal ikke regne med, at de vil gøre os mere lykkelige.

Hvem er Nikolaj Astrup Madsen?

Nikolaj Astrup Madsen er marketingnørd og triatlet med et iværksætter mindset. Han har en drøm om at blive professionel trialet og på vej mod den drøm, har han gennemført en masse eksperimenter og der igennem skabt en hel del erfaringer.

Det er disse erfaringer, som han deler ud af i sin første bog BEDRE, som du kan læse mere om og købe her!

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.