Jette Uhre: Tag med mig til omvendtland - Sundt vægttab

Jette Uhre: Tag med mig til omvendtland

0

Jette Uhre 1Fitness-guide.dk’s Sundhedscoach, Jette Uhre, har udgivet den gratis e-bog "13 skridt til mere glæde og mindre overspisning". Vi bringer 2. kapitel her.

2. kapitel - Tag med mig til omvendtland

En af de største fejl, som mange af os begår, når vi vil forsøge at tabe os, er, at vi venter på, at lykken vil komme med vores vægttab.

Måske har du også haft tanken, at når du endelig får smidt de overflødige kilo, så vil du igen have overskud og selvværd til at date, søge drømmejobbet, have mere sex med partneren, gøre mere ud af dig selv, have det sjovere, elske dig selv mere og fylde livet op med meget mere eventyr og glæde!

Det kan selvfølgelig godt være, at et vægttab i sig selv vil kunne give dig en vis mængde glæde og selvtilfredshed, men sagen er, at når du nægter at elske dig selv og dit liv, som det er lige nu, så forhindrer du faktisk sjovt nok dig selv i at opnå et vægttab.

På den måde gør du nemlig livet mere trist for dig selv, og dette giver dig formentlig meget mere til lyst til at trøstespise, end det giver dig overskud til at motionere og spise sundt.

Har jeg ret?

Okay… Så lad os lige vende det hele om engang;

I stedet for at vente på, at du kan få opfyldt dine drømme og behov, når du er slank, hvad så med at begynde at opfylde dine drømme og behov nu, så du kan gøre det meget nemmere for dig selv at opnå en sund vægt?

Mange af os er ofte af den overbevisning, at vores liv former sig efter vores vægt. Sådan tænkte jeg selv i mange år. Men i virkeligheden er det vores vægt, som former sig efter vores liv.

Derfor vil du også opleve, at når du begynder at manifestere de tanker, de følelser og det liv som du i virkeligheden ønsker dig, så vil din vægt automatisk begynde at følge med.

Når du begynder at leve livet mere efter dine inderste drømme og behov, vil du nemlig opleve, at du i højere grad kan lade livet fylde dig op, frem for at lade maden gøre det.

Skridt 2

Som dit næste skridt vil jeg derfor bede dig om at lukke øjnene og prøve at forestille dig, at du allerede har opnået din drømmevægt. Bare tillad dig selv at sidde i nogle minutter, og lad følelsen sætte sig i din krop.

Reflektér derefter over disse 5 spørgsmål;

1. Hvad vil du føle, når du har opnået din drømmevægt?
2. Hvordan vil du tænke?
3. Hvad vil du sige til dig selv?
4. Hvad vil du være overbevist om/tro på?
5. Hvilke resultater vil det føre med sig?

Læg især mærke til hvilke drømme, værdier og behov som viser sig i dine svar, og hvad du forestiller dig at have eller kunne gøre anderledes, når du har opnået din drømmevægt.

Dette er en MEGET kraftfuld øvelse, hvis resultater kan indeholde nogle af nøgleløsningerne til dit vægttab. Derfor anbefaler jeg dig, at du laver denne øvelse med det samme.

Skriv svarene ind på refleksionsarket på sidste side i dette kapitel.

...Gjorde du det?

FEDT!

Nu vil jeg så invitere dig til at tage din liste og vælge nogle ting ud, som du kan fokusere på at skabe mere af allerede i dag. Så hvis du f.eks. forestiller dig, at du vil føle mere ro og balance, når du har tabt dig, så prøv at overveje hvordan du allerede i dag kan begynde at skabe mere ro og balance i dit liv.

Måske du skal gå en tur i dit lokale kurbad. Måske du er nødt til at aflyse nogle begivenheder og give dig selv mere fritid. Måske du skal melde dig på yogaholdet i dit nærmeste motionscenter. Hvad end der skal til for, at du kan skabe mere ro og balance lige nu.

OG VIGTIGST AF ALT; Hæng dine svar op et sted, hvor de er synlige for dig hver dag. Det aller mest afgørende for at kunne skabe varige ændringer er, at vi husker at være bevidste om dem. Så det er altså ikke nok bare at kigge på din liste én gang. Du er nødt til at se på listen flere gange om dagen.

Idéen er altså, at du begynder at leve mere som dit “slanke jeg” allerede i dag.

Jeg ved, at det måske er lettere sagt end gjort, men jeg vil rigtig gerne have dig til at indse, at det ikke nytter noget at sætte dit liv på pause, imens du venter på din drømmevægt.

I så fald kan du nemlig let komme til at vente forgæves - både på livet og vægten!

Download den gratis e-bog

Er du interesseret i at læse hele e-bogen "13 skridt til mere glæde og mindre overspisning", kan du downloade den gratis her.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.