Interview: Peter Falktoft - Radiovært på P3 - Monte Carlo

Interview: Peter Falktoft – Radiovært på P3

0

Peter Falktoft er kendt som radiovært på P3, men når han ikke er på arbejde under øgenavnet Snebolden, så bruger han meget tid på træning, samt prioriterer sund kost højt.

P3-radioværten Peter Falktoft, der er aktuel i Monte Carlo, har styrketrænet siden gymnasietiden tilbage i 2005, men det var først for omkring 14 måneder siden, at han valgte, at skrue op for seriøsiteten i træningen.

Peter Falktoft, der også kendes under øgenavnet Snebolden, har valgt at kaste sig over boksning som træningsdisciplin.

"Jeg har valgt boksetræning, fordi det er det sjoveste, jeg har prøvet. Mit problem har altid været, at jeg, efter et stykke tid, begynder at kede mig. Boksning er varieret, intenst og involverer alle dine muskler. Og vigtigst af alt, så forbrænder man en masse, mens man bliver stærkere, frem for at blive et stort skur," forklarer Peter Falktoft til Fitness-guide.dk.

Træning holder mig i godt humør

Falktoft er oprindeligt fra Risskov, der ligger lidt uden for Aarhus, men han bor i dag på Østerbro i København. Han kan godt mærke, at tempoet i storbyen er hektisk, og derfor bruger han samtidig sin træning til at holde sig på toppen.

"Livet i København er hektisk nok, som det er for en lille bonderøv som jeg. Derfor tager jeg mig tid til at træne, og det er noget af det vigtigste for mig. Hvis jeg ikke får lov at træne, så bliver jeg sur, tvær og indebrændt."

"Jeg træner først og fremmest, fordi det er sjovt. Det er det absolut vigtigste. Den dag det begynder at kede mig, så stopper jeg øjeblikkeligt og begynder at samle modelfly eller noget i den dur i stedet."

Ph.d i dovenskab

Snebolden, som de fleste P3-lyttere kender ham som, har ikke rygrad nok til at træne selvstændigt, fordi han har en større doktorgrad i dovenskab, som han selv udtrykker det.

"Jeg træner for så vidt muligt altid sammen med mine homies. Jeg har ikke selvdisciplin nok til at holde mig selv i ørerne. Jeg er født med en ph.d i at springe over, hvor gærdet er lavest, så jeg skal kostes rundt i manegen, for at der kommer noget ordentligt ud af det."

En typisk træningsuge

”Mandag laver jeg en helvedes masse cirkeltræning, såsom squats, mavebøjninger, armbøjninger, slag på sandsæk, speedbag og sjipning. Samtidig sørger jeg for at presse min puls helt op med forskellige kombinationsøvelser. Til sidst kører jeg 3 sæt på 3 minutter med 1 minuts pause i mellem på løbebånd, romaskine eller crosstrainer, hvor jeg giver alt hvad kan.”

”Tirsdag og torsdag er identiske. Der træner jeg teknik. Det vil sige skyggeboksning, slagkombinationer på plethandsker, sandsæk og sparring. Sparringen varer ca. 1 time, og det er noget af det hårdeste i verden, fordi adrenalinen styrter rundt i kroppen på dig.”

”Onsdag tager jeg det for det meste lidt med ro. Det vil sige, at jeg enten smider fødderne op derhjemme, eller hvis jeg har energi til det, tilbringer 30-45 minutter på en crosstrainer eller med sjippetov. Men onsdag er som regel hviledag.”

”Fredag bruger jeg på styrketræning i eget tempo, gerne sammen med et par homies, der kan præsentere mig for øvelser, jeg ikke anede fandtes eller overhovedet havde brug for. Tak Andreas i øvrigt.”

”Lørdag og søndag varierer jeg mellem sparring, styrke- og cirkeltræning om formiddagen.”

Team Rynkeby 2010 og bokse-opvisningskamp var det største

Peter Falktoft er ikke i tvivl, når han skal udpege sine største træningspræstationer til dato. Team Rynkeby 2010 var en stor oplevelse. Men hans hårdeste oplevelse var, da han skulle træne sig op til en boksekamp på tre runder.

"Jeg cyklede til Paris med Team Rynkeby i sommeren 2010. Jeg fik at vide seks dage før afgang, at jeg skulle med. Jeg havde aldrig siddet på en racercykel før, og den længste etape, jeg nogensinde havde kørt, var fra Østerbro til DR-Byen på godt 8,8 km. Det var mildest talt en kamp."

"Men det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet var, at træne mig op til en boksekamp. Og det var endda blot en tre runders opvisningskamp. Hvordan profesionelle boksere træner sig op til at gå 12 runder, kan jeg næsten ikke forstå. Det er så umanerligt hårdt og kræver så ustyrligt meget disciplin."

Sund kost er vigtigt, men jeg er ikke fanatisk

"Jeg går meget op i kost, men ikke på en måde, så det dræber den indre verdensmand. Jeg spiser meget fisk, grøntsager, hvidt kød, rugbrød, brune ris osv. Men vi er ikke derude, hvor jeg ikke kan gnave mig igennem en lasagne eller tømme en pose slik på sofaen. Sådan bliver det aldrig - man skal jo leve."

"Jeg forsøger for så vidt muligt, at afveje min kost efter, hvor meget jeg træner. Så når jeg virkelig træner hårdt, så sørger jeg for at spise nok til at min krop ikke bliver rasende og gør oprør. Det er det værste, der kan ske."

En typisk madplan over ugen

Peter spiser meget varieret i løbet af ugen, men om søndagen spiser han som regel et aftenmåltid, der er noget mere usundt end vanligt.

”Kylling, ris, grøntsager om mandagen. Chili con carne om tirsdagen. Sushi om onsdagen. Thai eller indisk mad om torsdagen. Lasagne, pasta eller risotto om fredagen. Kylling med rodfrugter om lørdagen, og muligvis en hjemmelavet burger eller et eller andet smovset om søndagen.”

"Til det hører det, at der sjældent går en dag uden at jeg spiser rugbrød, når jeg er i DK. Havregryn eller havregrød, hvis jeg har tid, spiser jeg hver morgen, altid. Frugt spiser jeg hen ad dagen, og under og efter træning. Yoghurt, æg og knækbrød, peberfrugter, avocado, rødløg, majs, kalkun og kyllingepålæg, sørger jeg for, så vidt muligt, altid at have i køleskabet."

”Rugbrød og havregryn er mit narko! Jeg kan ikke undvære det. Ellers er jeg god til at spise, hvad der lige falder mig ind. Jeg har sjældent dage, hvor der ikke er en form for kød på tallerkenen.”

Succesopskriften på at bibeholde motivationen

For Peter Falktoft er det ikke nogen stor udfordring at holde humøret oppe, når det gælder en sund tilværelse. Det handler kort sagt om, at træningen skal være udfordrende, og at der skal være lidt plads til også at træffe nogle usunde valg, når det gælder ernæring.

”Jeg sørger for at træningen underholder mig. Jeg lever ikke en spartansk tilværelse, hvor alting er tvang og nødvendighed. Der skal være plads til perioder, hvor man tillader sig at blive lidt bedugget, for derefter at toppe det af med en stor, greasy burger dagen derpå og alt det der. Og i alt fortrolighed så er jeg for forfængelig til at tillade mig selv at blive sjuskefed, men ssschhhhh, sig det ikke til nogen.”

Peter Falktofts fem bedste træningsråd:

1. Sørg for at din træning underholder dig. Hvad enten det er standarddans eller boksning.

2. Spis rigeligt, så din krop altid har noget at køre på.

3. Lad være med at overtræne. Man bliver i dårligt humør og gør tingene halvhjertet.

4. Sørg for, at du ikke stagnerer. Du skal hele tiden forsøge at blive bedre, ikke bare holde det ved lige.

5. Træn sammen med nye mennesker, der kan præsentere dig nye øvelser og lav de øvelser, der udfordrer dig mest indtil de virker som det letteste i verden.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.