Interview: Mike Radoor - Iværksætter

Interview: Mike Radoor – Iværksætter

4

Mike Radoor er iværksætter med stort I. Han er en af stifterne bag modeportalen Miinto.dk. Mike vægter sund kost og træning meget højt i hans travle hverdag. Læs hele interviewet her.

Mike Radoor er en 25-årig iværksætter, som har været med til at starte modeportalen Miinto.dk.

I Mikes dagligdag er han hele tiden på farten i en masse forskellige lande, fordi han agerer coach for sælgerne i Miinto på internationalt plan.

Derfor er det også vigtigt for Mike, at han fysisk og psykisk er helt oppe i gear, så han kan klare den travle hverdag.

Mike Radoor har dog styrketrænet gennem de sidste ti år, fordi han red med på bølgen, da nogle af hans holdkammerater på fodboldholdet begyndte.

Startede med fitness som 15-årig

"Jeg startede for alvor med at træne, da jeg var 15 år gammel. Her spillede jeg fodbold, og mange på holdet var begyndt at træne ved siden af, og det smittede af på mig," fortæller Mike Radoor til Fitness-guide.dk, og uddyber:

"I dag træner jeg oftest alene, da jeg altid er på farten med Miinto. Hvis jeg træner med nogen, er det typisk kollegaer. Når jeg træner, dyrker jeg i øjeblikket en masse kombineret kredsløb- og styrketræning."

"Jeg har tidligere spillet en masse fodbold og eftersom jeg har en travl hverdag, har jeg ikke tiden til at sammensætte et hold venner, som dernæst kan spille bold sammen. Derfor savner jeg den hårde fysiske aktivitet. Min kredsløbstræning giver mig et boost, som minder lidt om fodbolden, mens min styrketræning giver mig en pæn figur.

Mike Radoor foretrækker morgentræning

"Jeg træner oftest om morgenen. Grunden til det er helt sikkert, fordi jeg får en langt mere "effektiv" arbejdstid til resten af dagen. I mine sene aftentimer er jeg typisk alene og evaluerer min dag. Enten det eller også bruger jeg den på mine andre hobbier, såsom at blogge og læse udviklende stof," forklarer Mike, hvorefter han fastslår:

"For at have tid til at træne, er jeg nødt til at have en træningstaske med mig overalt."

Den unge, fremadstormende iværksætter træner alle dage - på nær søndag, hvor den står på ren afslapning. En typisk træningsuge ser således ud for Mike:

Mandag: Let løb i 12 min. Bryst, mave, benpres.
Tirsdag: Let løb i 12 min. Ryg, mave, Læg og baglår.
Onsdag: Let løb i 12 min. Skulder, mave.
Torsdag: Let løb i 12 min. Bryst, mave, benpres.
Fredag: Let løb i 12 min. Ryg, mave, Læg og baglår.
Lørdag: Løb i 45 min., ca. 13-14 km/t.
Søndag: Ren afslapning.

Jeg elsker at føle mig sund

”Følelsen bagefter træning er tilfredsstillende. Jeg elsker at føle mig sund indefra og ud. Og jeg føler det er vigtigt, at behandle sin krop som et tempel. Man vil aldrig kunne topperforme indenfor al business, hvis ikke kroppen kan følge med.”

Herefter bad vi ham om at udpege hans største træningspræstation, og han husker tilbage på en episode med smil på læben.

”Ha, ha! Uha. Jeg har nu aldrig målt mine præstationer. Men jeg mindes da engang, at jeg løb en coopers med hele 3,6 km (12 minutter). Den sidder jeg stadig og roser mig helt inde bagved i mentaliteten.”

Kosten er også ekstrem vigtig

Men det er ikke kun træning, som Mike bruger mange ressourcer på at vedligeholde. Han er også meget opmærksom på, hvad han spiser i dagligdagen.

”Kosten er sindssyg vigtig. Du er hvad du spiser. Jeg læste på et tidspunkt en bog, som hævdede, at kroppens celler blev skiftet 100 % ud hvert kvartal. Da jeg havde læst den færdig, ændrede jeg drastisk mine kostvaner. Fremadrettet ville jeg kun spise det min krop tog godt imod. På den måde kunne jeg holde mig frisk af sind og ung af krop i langt længere tid.”

En typisk madplan over hele ugen:

Morgenmad: Frugt (bananer, æbler, meloner og en gulerodspresset juice).
Mellemmåltid: En proteinbar - snack.
Frokost: Rugbrød med fedtfattigt pålæg eller en skål god grøn salat.
Mellemmåltid: Nogle riskiks med kalkunpålæg eller en sneakers bar + et æble, appelsin eller banan.
Aftensmad: Kylling og ris og masser af grønt. Jeg finder altid på en masse forskellige retter med kylling, ris og grønt.
Mellemmåltid: En lille kage (belønning for resten af dagen).

”Jeg sørger for at spise godt med frugt og grønt og sunde kalorier samt meget protein. Jeg spiser efter min blodtype også, og den kræver så meget råt som muligt. Rå grøntsager, råt kød (Bøf og steak). Desuden holder jeg mig under 2500 kalorier i de perioder, jeg virkelig vil få mine muskler frem. Ellers ligger jeg på 3.000 kalorier.”

En madvare, som Mike simpelthen ikke kan undvære i løbet af en hård uge, er en Sneakers-bar, fortæller han. Og når man er så meget på farten som Mike, så bliver man også let fristet af de ”nemme valg”, som findes alle steder, specielt fastfood.

”Jeg bliver fristet hele tiden. Men jeg modstår dem heller ikke altid. Jeg tager tingene let, da jeg ved, at jeg spiser sundt og godt i de resterende 90 % af tiden. Så hvis jeg får lyst til en is, en kage eller bare en pose slik en dag, så æder jeg det.”

Sådan holder Mike motivationen

Men hvordan holder Mike Radoor så motivationen oppe i de 90 % af tiden? Det gav han også succesformlen på.

”Efter jeg læste den bog nævnt tidligere, har det været ret nemt. Desuden læste jeg også en bog ved navn: "Spis efter din blodtype". Den motiverede mig også ekstremt meget til at prøve nogle andre madvaner end jeg tidligere havde gjort.”

Mike Radoors fem bedste træningsråd:

1. Drik vand!

2. Sørg for at dyrk varieret motion. Aldrig gå på rutinetræningspas.

3. Altid ha' en målsætning inden træningen starter. Hvad vil jeg i dag? Hvor hårdt vil jeg presse mig selv i dag.

4. Drop de tunge vægte. Du smadrer dig selv på længere sigt. Desuden er det kun amagertøser, du tiltrækker med den træningsform - ha, ha.

5. Lad være at lytte for meget til andre [læs: mig]. Gør hvad du føler, der skal til førend du har det fedt med din træning. Men hav struktur og målrettethed hver gang!

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

4 kommentarer

 1. Med risiko for at lyde som en hater, så må jeg indrømme at ham her gutten nok ikke er den som skal løbe forrest og anbefale kost samt trænings taget hans billeder, mad samt træningsprogram og 10 års (!!!!!) træning i betragtning. Ville godt nok ærge mig hvis jeg stadig havde den krop efter 10 år, om det så har været on and off eller hvad. Det er må være en ommer fitness-guide, i gør det elles fantastisk!

 2. Redaktionen on

  Hej Mark,

  Tak for din konstruktive kritik.

  Alle træner jo på forskellige niveauer, og nogle sigter højere end andre. Derfor er vi også nødt til at give et mere nuanceret billede.

  Som Mike udtaler, så er han ikke til tunge vægte, og det er jo så et valg, han har truffet.

  Som alt andet er det meget subjektivt, hvad man ønsker at gå efter.

  Tak for rosen, trods alt 🙂

 3. Jeg fandt artiklen meget interessant og inspirerende. Ydermere, vil jeg gerne bakke op om redaktionens besvarelse på #1. I mit tilfælde, er det ikke udelukkende masse det handler om, men nærmere en agil krop og sund levestil.

 4. Redaktionen on

  Godt at høre, Nick.

  Hvis der er nogle personligheder, som I savner interviews med på siden, så er I meget velkomne til at sende jeres forslag til Kontakt(a)Fitness-guide.dk. Tak 🙂

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.