Interview: Martin Thorborg om sit slanke-væddemål

Interview: Martin Thorborg om sit slanke-væddemål og sin nye livsstil

0

Fitness-guide.dk har interviewet serie-iværksætteren Martin Thorborg, der valgte at indgå et noget anderledes slanke-væddemål med sin gode ven.

Fitness-guide.dk bringer herunder et interview med serie-iværksætteren Martin Thorborg. Thorborg blev udfordret af sin gode ven og foredragsagent, Anders Gisselmann, til at starte et specielt slanke-væddemål.

"Anders Gisselmann fortalte, at en af hans venner havde tabt 12 kilo, og Anders havde også brug for at tabe sig. Derfor manglede han én at kæmpe imod. Da jeg lige havde købt bogen The 4-Hour Body, så tænkte jeg, hvorfor ikke? Og så lavede vi en dyst, selvom jeg aldrig rigtig har været på slankekur før," fortæller Martin Thorborg til Fitness-guide.dk.

Taberen skal invitere vinderen på Noma

Martin Thorborg og Anders Gisselmann valgte, at vinderen af væddemålet var den person, der havde det største procentuelle vægttab den 31. januar 2011. Taberen skulle give en middag på det fine spisested Noma i København.

De besluttede sig for, at de løbende skulle annoncere deres vægttab online igennem Twitter på deres profiler: SlankeThorborg og SlankeAnders, mens Martin Thorborg samtidig offentliggjorde væddemålet på hans velbesøgte side Thorborgs Talkshow. Martin Thorborg fortæller, hvorfor han valgte denne fremgangsmåde.

"For det første, så er det for at holde mig selv oppe på det. For det andet, så er det også på grund af personlig branding. Jeg er godt klar over, at det ikke har noget direkte at gøre med mit personlige brand. Men jeg ville stadig gerne vise, at jeg digitalt set er lidt foran de fleste ved at bruge gadgets, og så er det også lidt i forhold til mig selv. Jeg er rimelig blufærdig, og det at udstille mig selv online i underbusker - det var grænseoverskridende for mig. Men vi skal jo alle sammen gøre noget, der er grænseoverskridende engang imellem."

Martins Thorborgs opskrift på vægttabet

"Med hensyn til kosten, så sørger jeg for at holde mig fra alle de hvide madvarer som brød, pasta, ris og sukker. Men så har jeg valgt, at jeg én gang om ugen må gå amok og spise pizza og andet fastfood, for at holde min forbrænding kørende."

"Som de fleste ved, så er 80 % af et vægttab ændring i kosten, mens de sidste 20 % er motion. Jeg starter derfor hver morgen ud med at løbe 20 til 25 minutter. Det er ofte noget intervaltræning. Når jeg kommer hjem derfra, laver jeg ofte 100 mavebøjninger, og derefter 30 til 35 strå til højre, venstre og ligeud. Herefter laver jeg 30 til 35 rygbøjninger. Derudover laver jeg en del åndedrætsøvelser, som jeg har lært af verdensmesteren i dybdedyk, Stig Severinsen. Herudover prøver jeg også at tænke mig tynd rent visuelt."

En typisk dag med den specielle kost

"Jeg starter om morgenen med at smide to-tre æggehvider i mikroovnen sammen med noget spinat, og så putter jeg en lille smule salsa på - bare en enkelt spiseske. Det giver vel lige i underkanten af 100 kalorier. Og så tager jeg en multivitamin-pille og en fiskeolie-pille. Det er sådan set det frem til frokost."

"Til frokost går jeg typisk ned til den lokale mexicanske restaurant, hvor jeg spiser fajitas, stærkt krydret oksekød og stærkt krydret kyllingekød. Derudover et par portioner gourgemole, en black bean suppe og nogle stegte grønsager. Andet spiser jeg ikke frem til aften."

"Om aftenen spiser jeg typisk et stykke fisk eller et stykke kylling og nogle frosne grøntsager, som jeg smider i mikroovnen. Jeg kan dog godt finde på, at tage et glas rødvin engang imellem. Jeg indtager også nogle mandler i løbet af dagen som mellemmåltider, hvis jeg går hen og bliver sulten, men det sker ikke så tit, fordi jeg sørger for at spise rigeligt."

"På væske-siden drikker jeg en masse vand i løbet af dagen, og en gang imellem noget Caffeine-energidrik for at peppe det lidt op. Jeg sørger også for at drikke kaffe med kanel. Det smager faktisk bedre end det lyder."

Som serie-iværksætter med dagligt arbejde i flere virksomheder, har Thorborg typisk en travl hverdag. Derfor sørger han også for, at gøre det hele så enkelt som overhovedet muligt.

"Jeg spiser en del ude, og så laver jeg det let med mikroovnen. Jeg køber ind til en lille uge af gangen. For eksempel køber jeg frosne fisk, en slags mælkekaton kun med æggehvider og frossen spinat, der allerede er hakket. Så jeg har to skåle, hvor jeg deler det op og sætter det ind i mikroovnen i to minutter, hvorefter jeg blander det sammen og hælder noget salsa på."

Motivationen er let at holde oppe

"Det er ikke så svært at holde motivationen oppe, fordi jeg spiser mig mæt. Samtidig er motivationen at slå Anders, mens jeg gerne vil tabe mig 10 kilo. Jeg har det sådan, at når jeg sætter mig et mål, så ser jeg målet for mig og ser mig selv slank, og så går jeg mod målet i et højt tempo. I det første stykke tid har jeg ikke tabt så meget, men jeg har til gengæld opbygget en del muskler."

Thorborg vil fortsætte livsstilen mest muligt

"Jeg vil fortsætte med det, som jeg har gjort under kuren. Dog vil jeg begynde at spise lidt brød og lidt kartofler, men samtidig være bevist om, at det er noget, der er dårligt for mig. Så jeg skal vide, at det er noget jeg skal spise med måde, når jeg vil forkæle mig selv."

"Jeg vil også fortsætte træningen, men den er også nogenlunde den samme, som jeg altid har lavet, så det er ikke et problem for mig. Sådan har jeg trænet i 10-15 år. Derudover vil jeg tænke lidt mere over, hvilken kost jeg indtager. Jeg vil blandt andet spise mindre frugt."

Martin Thorborgs fem råd til personer, der skal starte på et vægttab:

1. Det er en god idé, at lave et væddemål med en ven, for at holde motivationen.
2. Lav nogle mål, der er mulige for dig at opnå, så du ikke bliver for skuffet.
3. Sæt dig en smule mere ind i kosten. Søg bl.a. information på nogle hjemmesider.
4. Du skal lukke øjnene og visualisere dig slank, så du indser, at det kan lade sig gøre.
5. Forkæl dig selv med gode råvarer. Du skal måske spise lidt oftere ude, men samtidig sige nej til alt for mange kalorier.

Billeder af Martin Thorborg, før han startede sin nye livsstil (Startvægten: 95,2 kilo):

Med 14 dage tilbage af væddemålet, så Martin Thorborg således ud:

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.