Interview: Le Gammeltoft - Radiovært og DJ

Interview: Le Gammeltoft – Radiovært og DJ

0

Le Gammeltoft er en travl karrierekvinde, der både er radiovært på P3 og ved siden af det, arbejder som DJ i Danmark og i udlandet. Men motion og sundhed betyder utroligt meget for hende i hverdagen.

Den danske DJ og radiovært, Le Gammeltoft, begyndte for alvor, at træne i sommeren 2010, men hun valgte ikke at starte ud alene i stedet fik hun assistance udefra.

”I sommeren 2010 hyrede jeg en personlig træner, som er tidligere mellemdistanceløber. Det vil sige, at hun som atlet virkelig har styr på, hvordan man træner kroppen godt igennem.”

Gammeltoft har en tætpakket kalender, da hun både er radiovært på P3 og samtidig styrer musikken på diverse klubber som DJ. Derfor er det vigtigt for hende, at hun får mulighed for at holde sig sund og i god form.

I øjeblikket træner hun styrketræning og løb, fordi det giver en god kondition samtidig med at hun får rørt hele kroppen. Gammeltoft indrømmer dog, at det kan være svært at finde tid til at træne så ofte, som hun gerne vil.

"Jeg får ikke altid tid til at træne. Men jeg har en løbeklub, Copenhagen Joggers, og vi prøver at holde hinanden op på, at løbe minimum et par gange om ugen," fortæller hun til Fitness-guide.dk, og løfter sløret for hendes typiske træningsprogram i løbet af en uge.

En typisk træningsuge

"Set over en hel uge, så ville jeg realistisk set løbe to gange på en uge inklusiv armbøjninger og diverse udendørsøvelser, og tage i fitnesscenter en enkelt gang."

"Det varierer meget om jeg træner alene eller ej. Men jeg har lettest ved at komme ud af døren, hvis jeg har en aftale med nogen."

Naturligvis betyder musik meget i Le Gammeltofts hverdag, og hun træner også gerne til musik.

"Musik kan få mig til at glemme tid og sted, og det kan være meget rart, hvis man har en lidt hård træningsdag. Jeg træner helst til diverse DJ mix. Gerne af Headman, Soul Clap, Aeroplane eller DFA-kunstnere."

Efter at træning for alvor er blevet en del af Gammeltofts liv, har hun utroligt svært ved at undvære det, og forklaringen på, hvorfor hun træner er ganske logisk.

"Jeg træner for at passe på min krop og for at få mere overskud. Mit job er hårdt, og det slider på kroppen at være ude om natten og spille. Så jeg prøver at passe på særligt min ryg, ved at få trænet."

Men det er ikke udelukkende træning, som Le prioriterer højt. Den rette kost er også utrolig vigtig for hende.

Afhængig af grøntsager - især broccoli

"Kosten er meget vigtig i min hverdag. Jeg er nærmest afhængig af grøntsager og forsøger, at få sund mad hver dag. Hvis der ikke er broccoli på tallerknen i løbet af ugen, er der noget galt."

Den danske radiovært og DJ har ikke de store udfordringer med at holde motivationen oppe omkring det at føre en sund livsstil.

"Jeg har det bedre gennem en sund livsstil. Selvfølgelig ryger der også alkohol og slik indenbords, men jeg forsøger at holde det til weekenden. Desuden er jeg ret fokuseret på at få de rette tilskud til min kost - særligt PurePharma Omega-3."

Hun indrømmer dog, at det er en noget større udfordring, at prioritere kost og motion højt, når hun befinder sig i udlandet på DJ-jobs.

"Jeg synes det er langt sværere at styre, når man ikke selv kan lave mad. Men jeg forsøger."

Ambassadør ved Nike TakeCPH

Gammeltoft valgte i slutningen af år 2010, at deltage i projektet Nike TakeCPH, der gik ud på at konkurrere i Københavns gader om, hvem der kunne løbe længst af de forskellige bydele. Her var Le Gammeltoft én af ambassadørerne for Christianshavn/Amager.

"Jeg anede ikke at det ville blive så stort, men tænkte, at det var en super måde at blive motiveret på. Det endte med at være super fedt at være med, og jeg var meget imponeret over, hvor meget det tog om sig. Jeg var naturligvis også stolt, da mit hold vandt konkurrencen, der var arrangeret af Nike."

Le Gammeltoft har tidligere været konkurrencerytter, men i dag forsøger hun, at fokusere mindre på konkurrencen i sin træning.

"Træning skal for mig være rart og noget, jeg har let ved at tage mig sammen til. Så jeg øver mig i at sætte mine ambitioner ned. Bare det at stå op søndag formiddag og løbe 12 km er en præstation."

Hun havde dog planer om at gennemføre et maraton i Holland til efteråret, men disse planer er blevet lagt på hylden igen for en stund.

"Jeg havde planer om at løbe maraton i Amsterdam til efteråret, men har måttet sætte mit mål lidt lavere på grund af manglende tid og en del stress. Jeg kan simpelthen ikke nå det. Men jeg vil meget gerne løbe et større løb på sigt. "

Le Gammeltofts fem bedste træningsråd:

1. Sørg for, at det er sjovt.

2. Lad være med at sætte for høje mål. Så er det nemt at give op.

3. Find nogen, du er på niveau med, som du kan træne sammen med. Så er det lettere at komme ud af døren.

4. Lyt til din krop. Nogle dage er man udkørt, og ikke så stærk som andre dage.

5. Husk mad inden for en time efter endt træning, så dine muskler har noget at bygge af.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.