Interview: Jette Uhre - Derfor skrev jeg en e-bog

Interview: Jette Uhre – Derfor skrev jeg en e-bog

0

Jette Uhre 1Jette Uhre er selvstændig vægtcoach. Hun har for få måneder siden udgivet den gratis e-bog "13 skridt til mere glæde og mindre overspisning". Hun fortæller her, hvorfor hun valgte at skrive e-bogen og tilmed forære den væk.

“Jeg ved udemærket, hvad jeg burde gøre, men jeg kan bare ikke gøre det alligevel!”.

Sådan lyder første sætning i Jette Uhres e-bog og kickstart-guide 13 skridt til mere glæde og mindre overspisning, som netop giver dig 13 konkrete skridt til, hvordan du kan opnå et vægttab på en mere kærlig og nydelsesfuld måde - en måde som Jette selv mener, er den mest holdbare i længden.

Jette Uhre er 26 år gammel og uddannet Coach, Mindfulness Instruktør og Bachelor i Ernæring og Sundhed.

Hun arbejder til dagligt som selvstændig vægtcoach, hvor hun støtter kvinder over hele landet i at opnå en sund vægt på en mere kærlig og nydelsesfuld måde, bl.a. ved at coache dem pr. telefon og Skype gennem et 9-ugers individuelt forløb.

Jette har selv været overvægtig, da hun var yngre, så derfor kan hun identificere sig med sine læsere og de klienter, hun arbejder med til daglig.

Hvorfor har du valgt at skrive e-bogen?

Jeg har valgt at skrive bogen, for at kunne præsentere min filosofi og de hovedprincipper, som bl.a. har hjulpet mig til at opnå en sund vægt og et meget mere afbalanceret forhold til mad.

Hvad er dine mål med e-bogen?

Mit mål er at kunne sprede et budskab om, at vægttab ikke behøver at gøres på den hårde, stressende og restriktive måde. At der faktisk findes en vej, som er mere nydelsesfuld og langt mere holdbar også.

Så målet er selvfølgelig også, at jeg, med de konkrete øvelser og tips i bogen, forhåbentlig kan støtte nogle kvinder i at kickstarte deres vej mod et nydelsesfuldt, kærligt og holdbart vægttab.

Min helt store vision er at kunne starte en revolution her i Danmark, hvor vægttab bliver set på med meget mere kærlige øjne, og hvor de fleste forstår, at restriktive og hurtige slankekure IKKE er løsningen.

Hvorfor har du valgt at gøre e-bogen gratis?

Fordi jeg synes, at ALLE kvinder skal have en chance for at vide, at en sund vægt godt kan opnåes på en kærlig og nydelsesfuld måde.

Det er min hjertesag at sprede et budskab om, at vægttab ikke bare handler om hvor mange kalorier, der kommer ind og ud af vores krop, men det handler også om vores liv i det hele taget, vores tilstand og hvad vi føler og tænker omkring os selv, maden og vores vægt.

Jeg vil samtidig også gerne gøre opmærksom på, at dét at spise på følelser IKKE er et problem i sig selv. Vi har det ofte med at gå direkte til angreb på vores handlinger, frem for at se nysgerrigt på de tanker og følelser, som faktisk ligger til baggrund for vores handlinger.

Jeg vil gerne, at alle skal have mulighed for at vide, at de ikke er forkerte, fordi de overspiser, men at deres overspisning faktisk bare er et symptom og et hjælpende opråb om, at der måske er nogle følelsesmæssige behov deres liv, som de ikke får opfyldt.

Hvad har været de største udfordringer ved at skrive e-bogen?

Selve dét at skrive bogen var faktisk ikke særlig udfordrende. Jeg kan huske, at jeg skrev det meste af indholdet over ganske få dage, hvor jeg bare sad hjemme i min stue og bankede løs på tastaturet.

Jeg var slet ikke til at stoppe. Jeg glemte tiden og hyggede mig virkelig med processen, og jeg tror bl.a. at det kom så let, fordi jeg tillod mig selv at skrive ud fra mine egne erfaringer og direkte fra mit hjerte – frem for udelukkende at skrive ud fra min professionelle synsvinkel.

Det mest udfordrende har i virkeligheden nok været, at skulle dele bogen med andre, netop fordi den indeholder min egen personlige historie omkring vægt– og spiseproblemer samt min vej til at se på mig selv, min vægt og mit forhold til mad på en mere kærlig måde.

Ingen har selvfølgelig bedt mig om at dele min personlige historie, men jeg har selv følt et behov og en lyst til at gøre det, så andre kvinder også kan få øjnene op for, at de ikke er alene om de problemer, som de har i forhold til overspisning, trøstespisning, vægtproblemer og lavt selvværd.

Jeg føler, at jeg har været autentisk og har fulgt mit hjerte hele vejen, og det føles rigtig godt. At skulle være så sårbar og åbne op for “pandoras æske” over for omverden har nærmest været en heelende proces i sig selv, og jeg har også fået mange positive tilbagemeldinger på det, fordi mange kvinder faktisk kan identficere sig med min historie.

Hvordan har dit bagland reageret på e-bogen?

Det er ikke alle mine venner eller familie, som rent faktisk har læst bogen, men de som har, har selvfølgelig reageret meget positivt på den.

De fleste synes, at det er interessant at læse om min personlige historie og de problematikker, som jeg har haft, selvom de måske ikke direkte har problemer med deres vægt eller spisning.

Hvor mange forventer du, der vil læse e-bogen?

Jeg har ikke opsat nogle konkrete forventninger, men jeg har selvfølgelig et indre brændende håb om, at der er rigtig mange, som vil finde den interessant, og som vil få gavn af at læse den.

Hvordan har reaktionerne været på e-bogen hidtil?

Jeg har udelukkende fået positive reaktioner på e-bogen. Mange har bl.a. sagt, at den indeholder virkelig mange guldkorn og øjenåbnere, og at den sætter store tanker i gang omkring vægt og spisning.

Men samtidig er det også en meget praktisk e-bog, så det er egentlig på mange måder op til én selv, hvor meget man vil have ud af bogen.

Det handler i høj grad om, hvor meget energi du faktisk lægger i at udføre øvelserne (og gerne igen og igen), og samtidig husker at integrere principperne med små skridt ad gangen, så de virkelig kommer ind under huden.

Hvad håber du på at fremtiden vil bringe efter e-bogen?

Jeg håber selvfølgelig på, at mine budskaber vil blive hørt, og at jeg kan motivere flere kvinder til at åbne sig op omkring deres spise- og vægtproblemer. Jeg ville elske at få flere “følgere”, som er med på at skabe en mere åben og kærlig debat omkring disse problematikker – både gennem sociale medier og ude i det virklige liv.

Jeg håber selvfølgelig også på, at jeg i fremtiden vil kunne hjælpe og støtte endnu flere gennem mit 9-ugers vægtcoachingforløb, som så mange dejlige kvinder allerede har fået stor gavn af.

I nærmeste fremtid har jeg også planer om at udvikle et online kursus, og på den måde kunne gøre min hjælp og støtte mere tilgængeligt for flere mennesker.

Du kan læse de første tre kapitler af Jettes gratis e-bog her på Fitness-guide.dk i den kommende tid.

Er du interesseret i at læse hele bogen, kan du modtage den gratis via Jettes egen hjemmeside: JetteUhre.dk.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.