Interview: Carla Mickelborg - Skuespillerinde

Interview: Carla Mickelborg – Skuespillerinde

0

Den 24-årige skuespillerinde, Carla Mickelborg, dyrker mange former for motion. Derudover er hun meget opmærksom på, hvad hun spiser.

Carla Mickelborg er bedst kendt som Søs i "Far til fire"-filmene. Den 24-årige skuespillerinde gør meget ud af, at holde sig i form, hvilket kommer til udtryk i en meget alsidig træning.

"Jeg er blevet total hooked på Bikram Yoga, da jeg elsker det med, at man arbejder igennem, sveder og er helt som smør bagefter. Det er også fedt, at man er så koncentreret, og bare skal adlyde, hvad læreren siger – der går total zen i den. Ellers er jeg medlem af Fitness DK, hvor jeg for det meste løbe og styrke træner eller er på deres flow- eller pilates-hold," forklarer Carla Mickelborg til Fitness-guide.dk og uddyber:

"Jeg kan godt lide, at styrketræningen bliver krydret med noget yoga-agtigt – og gerne musik, da jeg ellers synes, at det er ret kedeligt at løfte. Der skal være en anden dimension af noget balance, smidighed eller rytme, før jeg bliver fanget."

Bikram-yoga er vanedannende

Carla er meget selvdisciplineret omkring træningen, hvilket også kommer til udtryk, når hun står tidligt op om morgen for at forkæle sin krop.

"Bikram-yoga dyrker jeg om morgenen, inden jeg skal på arbejde. Det er så vanedannende, at man godt kan få banket sig derhen, selvom klokken er 6.00! Løb gør jeg som regel efter skole, for at rense tankerne inden lektierne. Jeg kan faktisk mærke, at hvis jeg får dyrket motion, så bliver jeg langt mere effektiv i alle de andre gøremål, jeg har. Så det er ingen undskyldning! Jeg træner for at føle mig sund, for ikke at blive overvægtig og for at mærke min krop."

En typisk træningsuge

"Det afhænger af, om jeg har købt månedskort hos Bikram yoga eller ej. Hvis jeg har det, så dyrker jeg stort set kun det nemlig. Men ellers ser det sådan her ud:

Mandag - Løb 6 km.
Tirsdag - Steppe/løbe 45 min.
Onsdag - Løb 6 km.
Torsdag - Pilates.
Lørdag - Flow og løb i 15 min."

"Jeg startede med at træne, da jeg stadig boede hjemme, og vi havde en lang løberute langs havnen, som jeg fandt ud af, at jeg sagtens kunne løbe. Så begyndte jeg at løbe lange ture, og først for et års tid siden, kunne jeg mærke at mine ben også havde brug for styrketræning, da jeg fik ret ondt i skinnebenene. Så nu mixer jeg det hele."

"Jeg træner næsten altid alene. Men jeg har lige været på yogaretreat i Rørvig, som min veninde Mia Jexen var yogalærer på, og det var skønt, at vi var nogle stykker sammen, der havde det samme projekt kørende."

Den største træningspræstation

"Min største træningspræstation var, da jeg løb 18,5 kilometer en tidlig morgen. Eller da jeg dyrkede bikram-yoga stort set hver dag i 40 dage."

Jeg elsker at lave mad

Men det er ikke udelukkende træningen, der betyder meget for Carla Mickelborg. Hun mener også, at kosten er enormt vigtig i hverdagen, og hun er samtidig meget glad for at lave mad.

"Kosten er super vigtig. Jeg elsker at lave mad og eksperimentere med ingredienserne, så jeg kan komme uden om gluten og laktose, som jeg vist nok er intolerant overfor."

En typisk kostplan gennem en uge

"Jeg spiser ofte en tyk smoothie om morgenen: Hindbær, ½ banen, ris-proteinpulver fra rawfood.dk og soyamælk. Derefter drysser jeg hjemmelavet mysli ovenpå, som bare er ristede havregryn med hakkede paranødder. Ellers bliver det grød, som jeg har en masse opskrifter og billeder på, på min blog."

"Til frokost spiser jeg for det meste i kantinen, eller har rester med fra aftensmaden. Og til aftensmad spiser jeg tit grønsagssuppe med kylling til, eller noget wok af en art eller vietnamesiske forårsruller."

”I løbet af en uge skal jeg have mange proteiner, for ikke at gå amok i usunde ting. Så kylling er et sikkert hit.”

Sådan holder jeg motivationen oppe

”Jeg ved, at jeg tager på hvis jeg ikke lever sundt. Det har jeg prøvet! Og der vil jeg ikke hen igen. Min blog (Carlas skønne blog) hjælper mig også med at holde fokus, ikke mindst, fordi jeg også kigger på andres sites, og bliver inspireret af dem.”

Carlas bedste beslutning, når det kommer til træning og kost lyder enkel. Hun sørger for at holde sin krop i balance, men spiser også usundt i ny og næ.

”Jeg vil leve så sundt som jeg kan, uden at det kammer helt over. Bare få rørt mig hver dag, og spise så min krop er i balance.”

Carla Mickelborgs fem bedste træningsråd:

1. Få det ”overstået” om morgenen, så man har tid til hyggelige ting om eftermiddagen.

2. Tænk på, at man aldrig har tænkt ”iiih, den træning skulle jeg ikke have taget”. Kom af sted!

3. Bliv hjemme, hvis du virkelig ikke magter det, og giv den så en ekstra skalle næste dag.

4. Lav de ting, du synes er sjovt.

5. Husk at det er dit liv, så lev det, som du synes er bedst, for at få mest muligt ud af det!

Fotos: Carlas skønne blog

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.