Fitness-guide.dk giver dig her en meget simpel opskrift på gulerodsboller med fuldkorn, som du kan spise til morgenmad, frokost eller som tilbehør.
Indhold:
ToggleIngredienser:
50 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
5 dl mælk
1 dl naturel yoghurt
450 g hvedemel
400 g fuldkornsmel
100 g havregryn
100 g solsikkekerner
2 revne gulerødder
Fremgangsmåde:
Gæret opløses i en skål med salt og sukker. Derefter hældes mælk, yoghurt, hvedemel og fuldkornsmel i. Rør disse ingredienser sammen og tilfør løbende de resterende produkter.
Herefter skal du ælte massen, og lade det hæve i 30 minutter. Dernæst skal du forme dejen til boller. Når dette er gennemført, bager du bollerne i omkring 20 minutter på 200 grader. De er færdige, når de har fået en gyldenbrun overflade og virker faste uden at være direkte hårde.
Antal i alt og holdbarhed:
Cirka 10 gulerodsboller med fuldkorn. De holder i en lille uge, så bliver de hårde.