Den store guide til særligt sensitive - Lær mere om særligt sensitiv her

Den store guide til særligt sensitive

13

Særligt sensitiv - guide til særligt sensitive personerHar du svært ved at håndtere de følelser, der hober sig op indeni dig? Måske føler du, at du ikke passer ind? Du er langt fra den eneste, som har det sådan. Og måske er du særligt sensitiv. Bliv klogere her.

For en særligt sensitiv person fylder indtryk, lyde, følelser og andre mennesker meget mere end hos personer, der ikke er særligt sensitive.

Det gælder både triste ting og dejlige ting som ferier og fester. En særligt sensitiv person bliver hurtigere “mættet” og har brug for ro, og derfor er det vigtigt, at han eller hun lærer at passe på sig selv.

Hvad vil det sige at være særligt sensitiv?

Som særligt sensitiv reagerer du hurtigere end andre på indtryk fra omgivelserne eller din krop. Du kan blandt føle dig belastet af:

 • Lugte
 • Lyde
 • Smerte
 • Tidspres
 • Uro
 • Forandringer
 • Stemninger
 • For meget socialt samvær

Et kendetegn er en følsom hjerne, der gør, at sensitive personer sanser ting på en anden måde og nemmere end andre føler sig stressede eller overvældede. De er letpåvirkelige, registrerer andres små signaler, bliver hurtigt udmattede og kan være følsomme over for kritik.

Er det en sygdom at være særligt sensitiv?

Omkring 20 procent af alle mennesker er særligt sensitive. Det er ikke en sygdom og kan ikke som sådan helbredes, men er du sensitiv, skal du huske at tage nogle hensyn til dig selv og holde pauser - lidt før andre i familien eller omgangskredsen vil have brug for det.

Hvorfor er jeg særligt sensitiv?

Der kan være flere grunde til, at du er særligt sensitiv. Det kan tit være noget arveligt, så en af eller begge dine forældre har det på samme måde som dig. Men det kan også skyldes en svær eller meget stresset opvækst.

Særligt sensitive personer kan føle sig lidt anderledes, fordi de simpelthen ”føler mere” og stærkere end andre. De er sårbare, aflæser andre mennesker, bider mærke i detaljer og reagerer stærkere på nye indtryk end andre og bliver lettere overanstrengt.

Er der noget godt ved at være sensitiv?

Der er masser af gode egenskaber ved at være særligt sensitiv. Som særligt sensitiv er du intuitiv, engageret, omsorgsfuld, god til andres følelser, og du får stærke sanseindtryk.

Du er måske også optaget af social retfærdighed og uretfærdighed, og du tænker over konsekvenserne af dine handlinger.

En særligt sensitiv person er typisk en meget god og loyal ven. Du holder af dybe venskaber, du er god som ven og god til at aflæse andres følelser og spørge ind til dem, selv om de kan virke generte.

Lykkebarometeret hos særligt sensitive er komplekst, og du kan føle dig mere lykkelig og mere ulykkelig end andre. Det er derfor utroligt vigtigt, at du ved, hvad du skal gøre som særligt sensitiv, så du bedst muligt tackler de forskellige situationer i hverdagen.

Særligt sensitiv som teenager

Som teenager er der en masse, du skal tage stilling til. Du opfatter dig selv som anderledes end andre, og selv det mindste kan virke uoverskueligt. Måske føler du dig enten ensom eller ikke rigtigt forstået.

I skolen eller på din uddannelse kan du præstere godt, når du har overskud til det, men du har svært ved at gå til eksamen, fordi du frygter det værste. Det er en god idé at komme angsten i forkøbet med grundig forberedelse og at skrue en smule ned for ambitionsniveauet, så nervøsiteten ikke tager overhånd. Læs mere om at håndtere eksamensangst her.

Særligt sensitive teenagere kan være svære at være kærester med, fordi de føler så meget. Alle sanser kommer på overarbejde. Forelskelsen kan være intens, og du kan blive sårbar. Giv derfor dig selv ro og tid til at tænke og mærke efter, når du har behov for det, så du kan føle dig tryg.

Særligt sensitiv og socialt samvær

Som særligt sensitiv er du meget følsom over for kritik og har svært ved at håndtere en hård tone. Du skal derfor ikke presses ret meget, og tit er det rarest for dig at kunne observere det hele lidt på afstand til at starte med.

Du når hurtigere til et punkt, hvor du ikke kan rumme mere. Det kan for eksempel være svært på ferie, lejrskole, efterskole eller lignende, hvor du skal være social i lang tid ad gangen.

De fleste er indadvendte, men andre er udadvendte. Fælles for dem er, at de studerer andre mennesker længe. De særligt sensitive og indadvendte har behov for mere alenetid end de særligt sensitive og udadvendte.

Generelt er alenetiden en god tid, som man har meget brug for.

Hvordan skaber jeg trygge rammer?

Særligt sensitive har brug for trygge rammer og personer at knytte sig til. De har brug for plads til at kunne trække sig tilbage og ro til at finde sig selv – især hvis der er uro blandt venner eller i klassen.

Det er meget vigtigt, at du som sensitiv lærer, hvornår nok er nok, så du kan stoppe op og passe på dig selv. Lytter du ikke, kan det i værste tilfælde føre til stress, depression og angst.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

13 kommentarer

 1. Johnny Madsen on

  Hejsa jeg har et spørgsmål, som har nået at gøre med at være særlig sensetiv, da jeg er det i forvejen, men efter jeg er begyndt på hård intensensiv cardio træning for ca 3 1/2 mrd siden, der er jeg blevet ekstremt lydfølsom i forhold til når jeg sover.

  Jeg træner meget hårdt i et fitness center hver anden dag og sidst jeg tjekkede vægten, havde jeg smidt lidt over 23kg uden at jeg har ændret på madvaner, jeg spiser selvfølgelig bare ikke usunde ting og fede ting og rør kun alcohol en gang hver 2 eller 3 uge, selvom jeg træner for at tabe mig, men det går så aligevel også fint fremad.

  Det skal siges at jeg får medicin imod neroupati “nervebetændelse i begge ben”

  Jeg får medicinen Euthyrox imod et for lavt stofskifte og tager Melatonin til at sove på og grunden til at jeg lige skriver de 2 præperater er fordi de er hormon præperater, som måske kan forstyre et eller andet, når nu jeg knalder min forbræning så højt i vejret, men jeg ved det ikke og kan ingen infomationer finde om mit problem.

  Jeg træner rigtig hårdt hver anden dag og er helt udkørt om aften, men når jeg først er faldet i søvn, og som problemet blevet, når min overbo så først står op, måske 3—4 timer efter jeg er faldet i søvn, så vågner jeg af den mindste lyd fra min overbo og min krop er i fuld alarm beredsskab, føler jeg og kan på ingen måder falde til ro igen og få sovet igennem.

  Det påvirker mig rigtigt meget og forstå simpelthen intet af det og det kan stresse mig rigtig meget og starte min dag ret negativt.

  Jeg har haft overboer i mange år, så det er der intet nyt i, det eneste der er helt uventet og nyt, det er at jeg pludslig er blevet så ekstremt lydfølsom i forhold til min søvn, efter jeg er begyndt at træne og jeg forstå intet af det.

  Jeg har lige konfronteret min læge med problemet, og efter hvad min søster havde fortalt mig kunne det måske ha nået at gøre med min stofskifte medicin, når nu jeg booster min forbrænding så meget i vejret, så måske kunne nogle blodprøver forklare problemet, men min læge fortæller at alle de tjek de har lavet via blodprøver de ser bare kanon gode ud.

  Så er mit spørgsmål selvfølgelig, hvad fanden er der egentligt galt, hvorfor kan jeg ligepludslig ikke få en ordenlig nattesøvn, når jeg køre så hårdt på, det burde jeg vel netop kunne og ikke lige det modsatte, som jeg beskriver her og pga en skærpet lyd sans ligepludslig.

  Mange tak på forhånd

 2. Redaktionen on

  Hej Johnny. Tak for dit spørgsmål.

  Jeg har ikke mulighed for at sige, hvad årsagen er. Men jeg kan varmt anbefale at sove med ørepropper, for at sikre en optimal søvn. Jeg har selv eksperimenteret meget med ørepropper, og efter at have testet en lang række, er jeg kommet frem til at bruge disse: https://www.sikkerhedsgiganten.dk/alpine-sleepsoft-oerepropper.

  De er behagelige at have på, du får stadig tilført luft til øregangene og så kan du samtidig fortsat høre, hvis du har en alarm til at vække dig. Hvis du ikke får søvn nok, kan det hurtigt svække dit overskud, humør, immunsystem mv. Jeg håber, at ørepropperne vil kunne løse din udfordring.

  Mvh. Casper / Redaktionen.

 3. Johnny madsen on

  Hej Casper.

  Tak for dit svar.

  Jeg vil gerne tilføje at ørepropper har jeg eksperimenteret med og det går heller ikke for mig, jeg bliver stadigvæk påvirket af den mindste lyd, fra når overboen står op.

  Det har så resulteret i at jeg har den ene af mine stuehøjtalere stående inden i mit soveværelse.

  En ca 1 1/2 meter høj stuehøjtaler, der står ca 1 1/2 meter fra mit hovedet, som jeg tænder hver gang inden jeg skal sove, hvor den står på et dæmpet lydniveau i radioen, for at det netop skulle overdøve udefrakommende lydgener tidligt hen på morgnen.

  Men det er ikke nok, jeg blir påvirket af den mindste udefrakommende lyd.

  Jeg prøver på en hel masse på at sørger for at jeg får en optimal søvn,da jeg ved hvad konsekvenserne er,kan forsætte med at være, men intet har hjulpet pt desvære.

  Jeg aner ik hvad jeg skal stille op og ved at min situation i forhold til for lidt søvn, blir uudholdbare i længden og jeg er jo ik i mål endnu, så jeg bare kan stoppe min træning og vil heller ikke tvinges til at stoppe den, fordi mine sanser er blevet skærpet på den måde.

  Måske er min krop blevet stresset og måske mit sind,af træningen, jeg aner det ikke

 4. Redaktionen on

  Hej Johnny. Jeg er ærgerlig over at høre, at ørepropper ikke har kunnet løse problemet. Hvor meget træner du ad gangen og kan du give mig flere detaljer om, hvad din træning indeholder?

  Jeg skal tilføje, at min erfaring er også, at når man er fysisk træt, så er man ekstra sensitiv over for lyde. Derfor bliver man hurtigt overvældet og kan ende i en “ond spiral”.

  Det kan sagtens være, at du overtræner eller at kroppen og hovedet simpelthen bare er træt, fordi du ikke tidligere har trænet i samme omfang (går jeg stærkt ud fra).

  Derfor har jeg pt. tre løsninger (du kan evt. kombinere dem):

  1. Tal med din overbo om problemet. Jeg ved godt at det kan være lidt grænseoverskridende, men de fleste vil være forstående over for det.

  2. Prøv at trappe lidt ned for din træning – måske blot en træningsdag mindre om ugen.

  3. Meditér 5-15 minutter inden du skal sove, så vil du sandsynligvis opleve en dybere søvn.

 5. Johnny Madsen on

  Hejsa.

  Og tusind tak for den indsigt du har givet mig her, da jeg er blevet meget mere forstålig over for hvad der højst tænkeligt er galt.

  Ja den med overboen er allerede endt i en ret tragisk historie, da hun er en pige på ca 22år og lige er flyttet ind og jeg er en fyr på 41år, som åbenbart godt kan virke skræmmende, når man pludslig står uden foran hendes dør og prøver på i min bedste overbevisning og med et smil på læberne, at prøve at fortælle hende om vi ikke kan finde en løsning på at jeg blir vækket rigtig tideligt hver morgen, når hun fare rundt, inden hun skal ud af døren og på arbejdet.

  Hun virkede forståelig og forslog selv at hun vil gerne tag hensyn og nærmest liste rundt, men jeg er nu ret sikker på at bare den samtale har virket for mærkelig på hende, da hun ik vil åbne døren mere også har situation ekskaleret og været igennem boligforeningen.

  Der er kun en løsning på det problem og det er at jeg må flytte til et sted, hvor der ik findes overboer.
  En pisse dyr affærder og rigtig uheldigt for mig, da jeg igen om et par år, skal flytte igen, da jeg skal flytte til sjælland, fra jylland.
  Så det blir mange penge på ret kort tid og pga jeg ik kan holde min nuværende situation ud.

  Jeg vågnede så sent som inat kl 4:16 fordi hun træder ud af sin seng og var selv faldet i søvn lidt over kl 1 vil jeg tro og tror ikke at jeg har sovet siden.
  Det er kun mit problem og det kan jeg ikke bearbejdet nogle eller bare prøve at finde en løsning på udover at jeg må væk, hvis ik mine sanser falder til ro.

  Når men nok om det, det er bare et rigtig uheldigt og blir et pisse dyrt problem at få løst.

  Jeg træner fast hver anden dag og går fast minimum 10.000 skridt hver dag mindst.

  Min træning består i nået styrketræning den første lille 1 1/2 time, derefter sætter jeg mig så på en cykel i 1 time og 10 min, hvor jeg faktisk lige har skruet op for presset, så ihvertfald over halvdelen af tiden, der ligger jeg på over 90% af min maks puls.

  Også slutter jeg af,nede i træningscenteret,med en mindre løbetur på kun 15 min med 7 km/t.

  Jeg har haft et overbelastet knæ, som lige næsten fik mig til at sidde stille i næsten 14dage.

  Jeg kunne ihvertfald ik gå mine ture ved siden af.

  Så derfor bruger jeg ik længere tid på at løbe så meget, da mit knæ nok skal arbejdes op igen.

  Jeg vejer mig hver 14 dage, hvor jeg så kun har trænet 7 gange imellemtiden, da jeg kun træner hver anden dag og udover perioden med mit overbelastet knæ og sidste gang jeg vejet mig, der taber jeg fra 3,6kg til lidt over over 4kg hver gang.

  Sidste gang jeg vejet mig var der kun røget 2,6kg, derfor har jeg sat intensiteten op på cyklen og nu begyndte at løbe igen, men det er så en ret dårlig ide, kan jeg forstå på det hele?

  Det er faktisk skide godt med den træning, det går jo utroligt godt fremad,jeg bruger også mange timer på det hver anden dag, men de konsekvenser det har fået for mig og desvære også min overbo, det går jo ikke, det er en ret trist situation og blir enormt dyr at løse, hvis jeg vil forsætte mit vægttab i samme tempo, og jeg skal ha det godt med min træning når man tænker på min skærpet lydsans

 6. Johnny madsen on

  Og jeg glemte at skrive, at du har fuldstændig ret.

  Jeg har aldrig dyrket motion på det henblik at tabe mig.

  Jeg har haft styrketrænet en del gange, men det er vist nået helt andet.

  Jeg har bare været inde i en rigtig lang og dum periode med lavt stofskifte og dertil en depressionsligende tilstand som så også medførte inaktivitet og 4—5år i sådan en tilstand det er jo seriøst ødelæggende for ens krop og selvværd.

  Men pludslig vendte situationen for snart små 4 mrd siden, jeg fik taget mig sammen og begyndte at gå seriøst til den med at komme i form.

  Mit mål var at smide 30—40kg som jeg har taget på i den periode.

  Jeg er ihvertfald over halvvejs, hvis det ik var fordi jeg lige skulle holde 1 1/2 uge’s ferie her i juli mrd, så vil jeg runde de 30kg og lidt til.

  Tror det blir godt med den ferie, som jeg kan forstå på dit udsagn, om skærpet sanser hos nogle hvis man køre for hårdt på

 7. Redaktionen on

  Hej Johnny. Godt at høre at du fik mere overskud til at gennemgå en stor livsstilsændring. Hold fast i de nye, gode vaner. Jeg vil dog mene, at du bør skære en træningsdag fra. Jeg synes, at omkring to og en halv times træning hver gang lyder af meget, så derfor ville det nok kunne sænke niveauet af stress i kroppen, hvis du tog en træningsdag ud og lavede den om til en hviledag – jeg vil anbefale dig en ekstra hviledag midt på ugen.

  Hvis du har problemer med knæet og de bliver forværret af at løbe, så bør du ikke gøre det. Hvis du endelig vil løbe, så løb på et blødt underlag – eksempelvis græs, så dit knæ ikke bliver så belastet.

  Jeg håber, at du kan bruge mine råd – og så må du have en god ferie.

 8. Hej Johnny

  Nu ved jeg ikke om dit problem er blevet løst enten ved flytning eller andet, men jeg har alligevel lyst til at give mit besyv med. Jeg har ikke så meget viden om den træningsmæssige side af sagen, men er selv særligt sensitiv og har været nødt til at arbejde rigtig meget med afpasning af stimuli i forhold til, hvad jeg kan klare før jeg bliver påvirket, og ja min søvn er også et af de steder, hvor jeg hurtigt kan mærke, at jeg er overstimuleret. Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan din sensitivitet kommer til udtryk, da det jo er meget forskelligt, hvad der påvirker os og hvor meget. Men en af de ting jeg ofte bliver ramt af er præsentationer og specielt i situationer, hvor jeg synes jeg skal præstere noget bestemt (hvor jeg ofte kom til at stille alt for høje krav til mig selv og blev skuffet når det ikke lykkes). Jeg har derfor arbejdet rigtig meget med det, fx i forhold til min egen træning, jeg gik ikke lige så hårdt til den som du gør, men jeg havde et stort fokus på hvilke mål jeg skulle nå og også gerne hvornår (det er jo netop noget mange fittness instruktører og træningseksperter anbefaler). Jeg blev så også ramt fysisk det var nærmest lige meget hvad jeg gjorde, så kom jeg ikke en millimeter tættere på mit mål…. Måtte til sidst helt stoppe med at træne, da jeg startede op igen droppede jeg alle mål, ingen ambitioner om hvor mange/hvor meget jeg skulle træne. Jeg trænede når jeg havde lyst, intensitet og varighed var også afgjort af lyst/energi mm. Det rykkede for mig, jeg tabte mig, blev stærkere og træningen blev en naturlig del af min hverdag. Jeg er ikke “i mål” endnu, men jeg er på vej og har det godt.
  Håber du har det godt 🙂

 9. Johnny madsen on

  Hej Sanne.

  Tak for din historie.

  Og jeg kan vel lægge ud med at nej jeg er ikke flyttet endnu, men gøre det under alle omstændigheder.

  Det går meget meget bedre for mig nu og af en yderst mærkværdig årsag, den er faktisk så mærkværdig at jeg aldrig nævner den i mine tidligere kommentare.

  Men jeg har jo fra starten af mit træningsforløb indtaget grøn te og citron saft til hver dag.
  En kande dagligt, og med begge dele da de skulle være med til at forbedre din fedtforbræning.
  Og lige præsis en af de 2 ting, citron saften eller den grøne te eller en kombination har påvirket mig så meget,at jeg konstant har ligget på det gule stress niveau.

  Mine lydsanser i forhold til alt når jeg sov blev påvirket utroligt meget og blev jeg vækket, som jeg faktisk gjorder hver nat, så kunne jeg ik falde ned igen og anede overhovedet intet om at det kunne ha en forbindelse til den grøne te og citron saft.

  Men det fik jeg lagt på hylden og efter en uge, små 14 dage, så faldt jeg fuldstændig til ro med hensyn til min søvn.

  Jeg har senere hen afprøvet at drikke en enkelt kande grøn te og citron saft en mandag aften og det gav kæmpe tilbageslag i forhold til min sensivitet og jeg faldt først til ro med en ordenlig søvn omkring om torsdagen igen.

  Jeg vågner måske 1 til 2 gange i løbet af 14 dage, men falder altid til ro igen i forhold til før, hvor jeg på ingen måder kunne falde ned igen og også selvom jeg er begyndt at presse mig selv yderligere og fra når jeg går igang nede i træningscenteret, til når jeg pakker ud herhjemme, der går typisk 3,5 til 4 timer også går jeg minimum de 10.000 anbefalde skridt ved siden af.

  Jeg så du skrev her til morgen og sørger så for at komme ned og veje mig inden jeg fik svaret.

  Mit vægttab går forsat forygende, jeg har tabt mig lidt mindre end før, men 3,3kg på 14 dage, hvor jeg kun træner hver anden dag og spiser normalt undtagen fede ting, alcohol,sukker osv.

  Jeg har tabt alt i alt 34,5kg på lidt over 5 mrd og vejer så idag 88,5kg.

  Men mit formål med at jeg skrev herinde, var fordi at jeg blev så påvirket i mine sanser og meget stress påvirket og det er kommet fuldstændig på plads, og med en så dybt underlig ting, som at stoppe med at drikke grøn te, med citron saft.

  Så blev jeg det klogere og håber i kan bruge min erfaring

 10. Hej Johnny. Tak for din opfølgning og rigtigt godt at høre, at du har fået det meget bedre. Tak for delingen af dine erfaringer. Mvh. Casper.

 11. Johnny madsen on

  Hejsa med jer.
  Jeg har haft skrevet tidligere på denne side i forhold til bump jeg har haft mødt på vejen i forhold til mit vægttab og kan da så kun skrive, at jeg er da blevet en del klogere og har så også gjordt mig min erfaring i forhold til min træning/vægttab og forklaringer fra denne hjemmeside og det er jeg meget taknemlig for, men jeg har da et meget vigtigt spørgsmål, som jeg søger et svar på og der findes mange f.ske svar rundt omkring på nettet og har nu valgt at ihvertfald bestille en tid hos min læge for at få en professionel vejledning, men må vente til 1 nov,men vil da også prøve at stille spørgsmålet her og håber selvfølgelig på et ligeså professionelt svar, som jeg forhåbentlig kan støde på hos min læge og ihvertfald kan jeg da gøre mig nogle tanker omkring det og rette ind efter hvad jeg kan læse mig til, hvad man måske vil rådgive mig om, hvis jeg kan få et godt råd eller 2?

  Jeg er nået i mål med mit vægttab, som har stået på i ca 7 mrd nu og har smidt 40 til 41kg og vejer idag ca 82kg.

  Fra 123kg til små 82kg og er 184cm høj.
  Ifølge Fitness Worlds nye Bodytracker og hvad jeg så også har af alm infomation, så er jeg normalvægtig ifølge min BMI,min fedtprocent ligger på lidt over 16% som skulle være perfekt, som er det bedste jeg kan finde på en skala, min muskelmasse er på næsten 39kg som skulle være normalt og jeg er så også alt i alt helt tilfreds med hvad jeg ser idag igen i spejlet.

  De 4 eller 5år hvor jeg blev mere og mere overvægtig udelukkende pga inaktivitet og et for lavrt stofskifte i en længere periode, som jeg idag blir medicineret for, har ærlig talt været et heldvede pga det også skaber mange andre følge virkninger at være overvægtig og inaktiv.

  Men hvad gøre jeg nu?
  Jeg er ikke en person der normalt har kæmpet med overvægt i mit liv, men det er da sket en enkel gang før, men jeg har ikke de der problemer man tit høre om hvor folk tager på og må kæmpe sig ned i vægt for at bare tage på og igen kæmpe sig ned i vægt, og vil da skrive at det syntes jeg så ærlig talt også er meget trist for dem, der må kæmpe de kampe konstant, for det må ikke være sjovt?

  Men hvad gøre jeg nu, kom jeg til.

  Mit vægttab har faktisk udelukkende været baseret på drøn hård træning og vil da skrive en lille liste her, som så gav mig og hjalp mig i mål med det store vægttab, hvor man så også/jeg har ihvertfald gået og været i konstant energi underskud, i alt den tid og gøre det faktisk stadigvæk, selvom jeg har skåret lidt ned.

  Jeg trænede hver anden dag, hvor jeg brugte ca 1 1/2time på styrketræning hvor jeg gik 6 øvelser igennem.

  For at derefter fyre den ret meget af på en motionscykel i 1 time og 10min fordelt på over 2 gange, med måske 1 til 2 min pause imellem, for at derefter slutte af og som jeg er nået op på, og der er at løbe 1/2 time med 9km/t altså 4 1/2 km, for at derefter at ihvertfald ha gået minimum 10.000 skridt resten af dagen.

  Det opnået jeg mit vægttab på.

  Jeg ved ikke hvordan jeg skal håndtere min nye situation, forstået på den måde, at jeg er jo nået i mål og vil gerne bibeholde/veligeholde min træning, men har måtte indse, at der er ingen grund til at gå så meget til den mere og derfor har jeg så skåret min cykling ned med 50% altså cykle i 35 min med fuld knald på istedet og alt andet, styrketræning og løb og gågang har jeg bibeholdt.

  Men jeg må indrømme at jeg føler godt nok at når jeg vågner hver dag at jeg faktisk stadigvæk er i et stort energi underskud.

  Hvor går jeg egentligt for meget til den?
  Jeg har det rigtig godt med at træne og motionere fast hver anden dag, da men falder godt og naturligt i søvn hver anden dag og i forhold til det arbejdet jeg har fået.

  For når jeg træner fast hver anden dag, så blir der kun plads til at arbejdet tirsdag og torsdag den ene uge og ugen efter, kan jeg så arbejdet mandag,onsdag og fredag og vil så helst ikke få lavet om på at jeg træner fast hver anden dag.

  Der skal nok skrives at jeg er førtidspensionist og derfor kan det så lad sig gøre, det er et udelukkende frivilligt arbejdet jeg har, så jeg da i det mindste også føler at jeg yder nået til samfundet, udover at det også er rigtig spændende.

  Men tilbage til spørgsmålet, hvor går jeg for meget til den, for jeg kan mærke, at jeg stadigvæk forsætter i et energi underskud med den træning jeg har idag og det er så også logisk for mig, at når jeg bruge ihvertfald 2 1/2 til nærmere 3 timer fast hver anden dag, hvor der blir givet maks gas, det er vel ikke nødvendigt, det har det aldrig været, jeg kan bare ikke finde balancen igen og er selvfølgelig blevet skræmt af det vægttab jeg lige har været igennem.

  For ikke at lave for meget om, men mere skære ned på den træning, hvor skal jeg så justere ned på den?

  Tusind tak på forhånd og jeg vil da beklage min lange besked her igen, jeg har bare svært ved at fatte mig i korthed.

  Med venlig hilsen

  Johnny

 12. Johnny madsen on

  Glemte at skrive, selvom jeg da føler at min besked var lang nok i forvejen.

  At i alt den tid mit vægttab har stået på, har jeg kun spist en stor potion morgenmad og en god potion aftensmad, massere af protiener, en del kulhydrater og røre næsten aldrig sukker.

  Jeg spiser stadigvæk den samme morgenmad og da jeg køber min aftensmad fra en mad firma,så svinger det heller ikke så meget ang fedtindholdet osv.

  Men forstår ikke helt og har aldrig gjordt det og det har været en lang del af den sidste periode af mit vægttab og forkommer stadigvæk og det er at når jeg når til cyklen, så kan jeg tit komme ud for at jeg på ingen måder har krafter i benene til at træde pedalerne rundt i meget mere end 2 min, hvor jeg så må sætte niveauet ned på f.eks 9 eller 8, hvor jeg måske gangen før kunne nemt gennemføre en tur på niveau 12 og det er ang cykling som den er nu, hvor det hele er overstået i en omgang.

  Det forstår jeg ikke at jeg ligesom føler mig kæmpe slap i benene, det burde da gå bedre og bedre og andre gange, dengang min cykling var del op i 2, der kunne jeg ligge bragende ud på måske niveau 12, men når jeg hoppede af og lige hentede vand også skulle forsætte, så havde jeg mistede alle krafterne og måtte sætte niveauet ned på 9 eller 8 og andre gange har jeg kunne gennemføre, dengang cykling var delt op i 2 omgange, på f.eks niveau 11 eller 12 i begge omgangen.

  Hvorfor svinger mine krafter/min energi så meget og det er kun i forhold til cykling.

  Det er meget ustabilt for mig at gå den tanke imøde hver anden dag, kan jeg nu klare det eller blir det et kæmpe press at lige få gennemført de 35min.

  Hvad i al verden sker der i musklerne,i min energi i forhold til det?

  Mange tak på forhånd igen.

  Med venlig hilsen

  Johnny

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.