Gitte Salling: Sådan har vi fået succes med Energii

Gitte Salling: Sådan har vi fået succes med Energii

0

Sanni Wulff Vangsø og Gitte Salling - Energii 2014 - 2Gitte Salling, der er stifter af den danske fitnesskæde, Energii, fortæller hvordan kæden har udviklet sig, og hvad de største udfordringer har været som iværksætter.

Gitte Salling har over 25 års erfaring i fitness-branchen, og hun startede sit første træningscenter som bare 19-årig. Det var centreret ”Krop og hop”, som hun drev i ni år med god succes.

”At være selvstændig fra 19 til 30 år gør, at man opbygger en god selvdisciplin. Man lærer samtidig at tro på sig selv. Jeg endte med at have 25 ansatte, da jeg solgte det fra.”

Da Gitte stoppede i Krop og hop, så var hun med til at drive datingfirmaet Just Date igennem fem år. Men hun kunne mærke, at hun ikke brændte for det, og derfor vendte hun tilbage i træningsverdenen, denne gang hos Fitness World.

Efter fem år hos Fitness World, valgte hun, at tage et stort spring.

”Jeg stoppede i Fitness World i maj måned 2010, solgte alt hvad jeg ejede, og flyttede til Miami i et halvt år. Her boede jeg i min gode ven, Carsten Mikkelsens hus.”

Gitte rejste videre til Ibiza, hvor Carsten også havde et hus på det tidspunkt. Her introducerede han hende for pilates, som han lige var startet til.

”Jeg havde virkelig ikke lyst. Jeg syntes, at det var røvkedeligt. Men Carsten insisterede på, at jeg skulle prøve reformermaskinen.”

”Jeg valgte at deltage, og var fuldstændigt solgt til maskinen. Men måden det foregik på var alt for kedelig. Det var kun Carsten, mig og en instruktør.”

”Så jeg gik hjem og tænkte over, hvordan man kunne gøre det bedre. Jeg fik ideen til at man kunne implementere styrketræning og up-tempo-øvelser i maskinen. Simpelthen få dynamik ind. Det handlede om at tage pilates ud, og samtidig tilsætte fed musik.”

”Jeg var nu meget motiveret og tænkte, at hvis jeg kunne starte Krop og hop som 20-årig, hvorfor kunne jeg så ikke starte igen?”

Gitte valgte derfor at spørge Carsten, om hun kunne låne nogle penge af ham, så hun kunne realisere hendes idé.

Energiis første center i Ny Kongensgade

Energii 6Derefter tog hun tilbage til Danmark, hvor hun fandt et lokale i Ny Kongensgade, hvor Energii blev skabt med ti reformere. Det kendes i dag som Energii City.

Energiis første time fandt sted den 12. december 2011, og ned i kælderen i Energii City, trådte blandt andre Sanni Wulff Vangsø ind af døren.

”Sannis første reaktion var, at hun syntes, at det var sindssygt fedt. På de første tre måneder trænede hun i 80 timer.”

”Vi startede et træningsvenskab, og jeg kunne mærke på hende, at hun brændte lige så meget for det som mig. I løbet af ingen tid skulle jeg udvide med maskiner i Ny Kongensgade.”

”I takt med succesen, havde jeg meget at lave, så jeg begyndte at uddanne instruktører. To uger før eksamen, blev jeg syg. Jeg var helt udkørt af alt det arbejde. Jeg stod for alting selv på det tidspunkt, også rengøring.”

”Sanni skulle have været til eksamen to uger senere, men nu valgte jeg at udfordre hende. Jeg spurgte hende, om hun ville tage én af mine timer. Det kræver noget helt specielt, at takke ja til den udfordring,” understreger Gitte Salling.

”Hun klarede det flot, og derefter bestod hun uddannelsen. Jeg spurgte hende, om hun ville være partner i Energii, og det takkede hun ja til uden at blinke. Hun valgte, at sige sit velbetalte job op i modebranchen.”

Energii City voksede og til sidst stod der 16 reformer-maskiner i lokalet. De havde ventelister på alle hold, så Gitte og Sanni valgte at udvide forretningen.

Energii Lyngby blev skabt i 2012

Energii LyngbyDe åbnede et større center i Lyngby, nord for København, tilbage i april måned 2012. Samtidig åbnede de også et center i Miami, hvor Carsten Mikkelsen boede.

”Så vi tog til Miami og tog derhen og underviste på engelsk. Man skulle pludselig lære, hvad de forskellige udtryk hed på både engelsk og spansk, så de forstod det hele.”

I maj måned 2013 åbnede Energii endnu et center i udlandet, nærmere bestemt Ibiza, hvor Carsten Mikkelsen også havde et hus.

”Derfra tog det fart, og så åbnede vi et center på Østerbro, hvor vi også prøvede vores nye koncept ”Heat it up”, fordi der var plads i lokalerne og det kunne være spændende.”

”Vi havde mange kunder nordpå, som spurgte, om vi ikke snart kom derop. Så vi fandt en perfekt location i Hørsholm. Så nu har vi åbnet syv centre på tre år. I alt har vi uddannet 300 instruktører - både i Danmark, Spanien og USA.”

I forhold til udlandet har der været nogle kulturelle forskelle, som har skabt yderligere udfordringer, men det har kun været en motivation, fastslår Gitte Salling.

”Vi har mødt en del kulturelle forskelle i forhold til eksempelvis banker og det at starte et firma i udlandet. Der har vi mødt nogle nye udfordringer, så det har også været en sjov måde at udvikle konceptet på.”

Tre års fødselsdag i dag

Energii - tre års fødselsdagI dag, den 12. december 2014 kan Energii fejre tre års fødselsdag, og fitnesskædens succes er heller ikke gået ubemærket hen i andre kroge af fitness-branchen.

”Når vi ser tilbage på de sidste tre år, så er det sjovt for os at se, hvor meget der er sket i år 2014, hvor der er kommet mange andre spillere på banen. Det er selvfølgelig, fordi de kan fornemme, at vi har fat i den lange ende. Vi er superstolte af at der er mange, der går efter at gøre os kunsten efter.”

”Jeg er ekstremt stolt af den udvikling det har taget. Vi er stolte af at have været med til at skabe noget nyt, og de tre år er gået vildt stærkt. Vi har lært mange spændende mennesker at kende i form af vores kunder.”

”Vi klapper os selv på skulderne, når andre starter op efter samme koncept. Det betyder, at vi hele tiden bliver motiveret til at være de bedste og firstmovere på markedet,” siger Gitte med optimistisk stemme.

Når Gitte Salling skal tænke tilbage på kundernes reaktioner, da Energii City blev startet tilbage i december måned 2011, var de også utroligt positive.

”Mange sagde, at det var den fedeste træning, som de nogensinde havde prøvet. Personlig træning på hold, kan man sige. Man kommer igennem hele kroppen på 60 minutter.”

”Man fokuserer udelukkende på træningen hos os, og slutter af med en udstrækning. Så er træningen overstået, og dagen kan fortsætte.”

Gitte lægger heller ikke skjul på, at det at have en partner har været helt afgørende for den succesfulde udvikling, som Energii har taget.

”Det betyder alt at have en partner i form af Sanni. Det betyder, at man har en man kan dele de positive og negative oplevelser med. Vi bakker hinanden 100 % op i alt. Vi brænder lige meget for både træning og forretning.”

”Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle ende med at have en forretningspartner, fordi jeg altid har set mig selv som for selvstændig og egoistisk. Men Sanni er ekstremt dygtig, og vi supplerer hinanden rigtigt godt.”

Hvordan sørger du for at holde motivationen oppe?

”Det er egentlig ikke noget problem. Min motivation er der. Min forretning går godt, jeg elsker at arbejde med min partner, og vi har nogle kunder, der er glade, når de kommer.”

”Jeg elsker at gå på arbejde, og arbejder hele tiden. Jeg er hele tiden online. Det kan jeg ikke lade være med,” fortæller Gitte Salling og kigger symptomatisk på sin iPhone i de små pauser i løbet af interviewet, og hun fortsætter:

”Hvis Sanni har en fridag, så kan hun ikke nyde den, hvis jeg ikke også har en fridag. Ellers får hun dårlig samvittighed, og sådan har jeg det også.”

Hvordan sørger I for konstant at fastholde førerpositionen?

”Vi sørger for at vores instruktører er de bedste, og at alle centre står knivskarpe, og så fornyer vi vores indhold i timerne.”

”Vi stiller meget høje krav til vores instruktører, og vi kvalitetssikrer dem rigtig meget. Vi holder tit workshops, hvor vi gennemgår nye øvelser, og hvor de skal performe for os.”

Gitte Salling ser også meget frem til den videre udvikling, som Energii vil tage.

”Fremtiden tegner lys. Vi ser meget positivt på den. Vi har en masse ideer og planer, men jeg kan selvfølgelig ikke røbe noget endnu. Men det er helt sikkert, at reformerne er kommet for at blive.”

Tre år er snart gået, men ilden brænder stadig

”Hvis jeg skal se tilbage, er de tre år gået hurtigt. De har været spændende og det har været udfordrende, men vi har haft det sjovt undervejs.”

”Drivkraften er fed. Jeg kan mærke en ild indeni mig. Hvis jeg mærker, at den pludselig slukker, så ændrer jeg retning. Jeg har krudt i røven og er topmotiveret i forhold til fremtiden,” forklarer Gitte ærligt og uddyber:

”Kombinationen af at have mod og af at have ild i maven gør, at du brænder for at skabe noget. Hvis vi skulle ende i en situation, hvor vi en dag er nødsaget til at lukke, så er jeg slet ikke bange for at starte noget nyt.”

”Jeg er blevet en forretningskvinde i dag. Jeg driver en forretning, og det er på et helt andet niveau i forhold til tidligere. Lige nu har vi 50 medarbejdere, og det stiller selvfølgelig også nogle krav både til Sanni og jeg,” slutter Gitte Salling selvsikkert.

Fakta:

- Energii blev skabt den 12. december 2011 af Gitte Salling. I dag styrer hun kæden sammen med Sanni Wulff Vangsø, som har været med siden starten.

- Energii har lige nu fem centre i Danmark, og to i udlandet. De tæller: Energii City, Energii Lyngby, Energii Østerbro, Energii Hørsholm, Energii Aarhus samt Energii Ibiza og Energii Miami.

- Energii har lige nu 50 instruktører fordelt på alle centre.

- Reformeren består af en ramme, hvorpå der er monteret en bevægelig vogn. Vognen er fastgjort af fem fjedre, der giver forskellige modstande. I modsatte ende har vognen to stropper, som bruges både liggende, siddende og stående. På den måde kan man træne hele kroppen med samme maskine.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.