Anne-Mette Rasmussen - Forfatter og foredragsholder

Anne-Mette Rasmussen – Forfatter og foredragsholder

0

Anne-Mette Rasmussen er både forfatter, pædagog og foredragsholder. Hun bor i dag med sin mand, Anders Fogh Rasmussen, i belgiske Bruxelles.

Anne-Mette Rasmussen blev for alvor kendt, da Anders Fogh Rasmussen kom til magten som statsminister i Danmark. I dag bor parret i Bruxelles, eftersom at Anders Fogh er generalsekretær i NATO.

I efteråret 2008 var Anne-Mette med i det populære TV-program, ”Vild med dans”, hvor hun dannede par med Thomas Evers Poulsen. Siden hen har dansen spillet en endnu større rolle i hendes træning.

Mange forskellige træningsformer

”Jeg synes, det er meget vigtigt at dyrke en eller anden form for motion i hverdagen. Det giver både energi og overskud, og det er selvfølgelig klart, at det er godt for kroppen at bevæge sig. Min form for træning er et mix af mange motionsformer. Jeg nyder allermest at danse,” fortæller hun til Fitness-guide.dk.

”I dans bruger du alle dele af din krop, og samtidig giver det smidighed og en god holdning. Du træner samtidig hjernen, da der er brug for masser af koordinationsevne i dans.”

Anne-Mette: Jeg skemalægger ikke min motion

Anne-Mette er meget opmærksom på, at skulle træne flere gange om ugen, men det er ikke sådan, at hun laver et skema over, hvor og hvornår, hun skal træne.

”Jeg sørger altid for at have tid til at træne. Det behøver ikke at være skemalagt. Jeg er bare bevidst om, at jeg skal lave et eller andet i løbet af en uge. Ellers får jeg det også nærmest dårligt fysisk. Hvis man er vant til at dyrke motion, kan man ikke leve uden! Når jeg er i Danmark er det mest løb og dans, jeg dyrker.”

”Så jeg sørger for at aftale nogle dansetræningstimer med Thomas Evers Poulsen, som er min faste dansepartner, så snart jeg er i Danmark. Og ellers løber jeg i skoven. I Bruxelles er jeg medlem af et fitnesscenter, hvor jeg meget laver arme-, mave- og ben-øvelser i fitnessmaskinerne.”

Træning har altid været en stor del af livet

”Desuden svømmer jeg. Når det passer med tiderne, dyrker jeg også Pilates. Siden jeg var barn, har jeg dyrket gymnastik. Og i mit voksne liv har jeg bl.a. været med på adskillige gymnastikhold. Så jeg har altid dyrket en eller anden form for motion.”

”I dag træner jeg som regel alene. Undtagen, når det gælder dans selvfølgelig. Jeg træner ganske enkelt, fordi det giver fysisk velvære. Og jeg mener også, at man må tage ansvar for sin egen krop og sørge for at "holde den i orden" så godt som muligt.”

Anne-Mette Rasmussen har tidligere medvirket i en række motionsløb, men når hun skal udpege de største træningspræstationer, så peger hun på de danseshows, der nogle gange opføres sammen med hendes Vild med Dans-makker, Thomas Evers Poulsen.

”Jeg har deltaget i nogle motionsløb. Mine tider har aldrig været noget at prale med, men det giver altså alligevel et kick, når man har gennemført et løb. Thomas og jeg laver stadig danseshows, og det er klart, at der skal tingene være på plads. Så man kan sige, at det kræver en præstation hver gang.”

Blev aldrig træt af dans under ”Vild med dans”

Vild med Dans er kendt for at være et intenst forløb, hvor man samtidig blotter sig fuldstændigt på dansegulvet foran det meste af Danmarks befolkning i den bedste sendetid. Men eftersom, at der er tale om en konkurrence, var der kun tid til at forholde sig til nuet.

”Selvom jeg altid har dyrket motion, så var det alligevel som at komme på speed, da jeg deltog i Vild med Dans. Ca. tre timers træning hver dag i seks dage om ugen. Nogle gange mere. Men jeg blev aldrig træt, og det var, fordi jeg elskede at danse. Jeg nød hvert eneste sekund. Når det er noget, man nyder, så føles det heller ikke hårdt.”

”Sådan havde jeg det i hvert tilfælde. Kiloene raslede af - jeg ved ikke, hvor meget jeg tabte mig. Jeg vejer mig aldrig, men man kan måle centimeter i stedet for! Jeg spiste mindre - jeg havde heller ikke tid til at spise! Men af den grund, blev mit behov også sat ned, og lige siden har jeg bare spist til jeg er mæt. Hvilket vi jo alle bare skulle gøre. Vi behøver jo ikke at spise to portioner, når vi kan nøjes med én.”

Generelt er kosten ekstremt vigtig

”Det er vigtigt, at man interesserer sig lidt for, hvad man fylder i sin mund i hverdagen. Jeg er meget bevidst om at spise mange grøntsager, fedtfattigt og i det hele taget at spise sundt. Jeg spiser også meget økologisk mad. Jeg er ikke fanatisk. Undtagen når det gælder mælk. Det skal være økologisk skummetmælk,” forklarer Anne-Mette, og supplerer:

”Jeg kan sagtens undvære kød i flere dage, men frugt og grønt skal jeg bare have i løbet af en uge.”

Motivationen til at leve sundt er intet problem

For nogle mennesker kan det godt være et problem, at opretholde motivationen til at leve sundt igennem kontinuerlig træning og sund kost. Den problemstilling bokser Anne-Mette Rasmussen dog på ingen måde med.

”I dag behøver jeg egentlig ikke nogen større motivation til at dyrke motion. Jeg kan ikke undvære det. Og slet ikke dansen. Jeg vil danse, til mine ben en dag om mange, mange år ikke kan mere.”

Anne-Mette Rasmussens fem bedste træningsråd:

1.  Sæt dig et mål.

2.  Man kan, hvad man vil.

3.  Hvis du ikke kan løbe, så gå.

4.  Find ud af, hvad du mest brænder for.

5.  Find en form for motion, der giver dig glæde.

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her: Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.