3 grunde til at dyrke trailløb fremfor normalt løb

3 grunde til at dyrke trailløb fremfor normalt løb

0

TrailløbFitness-guide.dk’s løbe-ekspert, Jens Jakob Andersen, fremhæver tre gode grunde til at dyrke trailløb fremfor normalt løb.

Der er mange gode grunde til at dyrke trailløb I større grad.

I denne artikel vil jeg se på nogle af de fordele du får ved den lidt atypiske løbeform og hvorfor du på det kraftigste bør overveje at udskifte din nuværende asfalt løbetræning med løb på mere varieret underlag.

At løbe ud af en sti er tiltalende på så mange måder. At forlade bymiljøet og i stedet for indtage den idylliske sko, den øde hede eller de bjergede landskaber, er inspirerende og befriende.

Fordelene ved trailløb er alt fra fysisk, mentalt, emotionelt til spirituelt. Her er 3 gode grunde til at bruge mere tid på løb i naturen via trailløb frem for de kedelige ture i byen.

1. Overbelastning ved asfaltløb

En af de hyppigste årsager til at løbere får skader er at kroppen overbelastes. Enten træner du for mange kilometer, med for høj intensitet eller på anden måder presser kroppen mere end den kan klare.

En af disse andre parametre er underlaget. 90% af alle danskere løber primært på asfalt hvilket er hårdt for kroppen.

Under trailløb løber du meget på stier, græs, grus og lignende, hvorfor du belaster kroppen væsentlig mindre. De stød du får fra asfaltløb kan ikke sammenlignes med at løbe på blødere og mere varieret underlag.

Du kan læse lidt mere om hvordan du belaster din krop forskelligt alt efter underlaget her.

2. Træning af ankler og andre led

Derudover træner du dine ankler og led bedre. Løb er en meget monotom sportsgren. Det kan være en god ide at variere træningen så meget som muligt.

Ved at løbe på ujævnt terræn, som du gør ved skovløb og lignende, træner du dine led og mindre muskelgrupper mere alsidigt.

3. Trailløb er god hjernegymnastik

Trailløb giver dig muligheden for at afkoble fra hverdagen. Du kender med garanti at dine normale løbeture gennem byen er din mulighed for at koble fra, men alligevel bliver du forstyret af trafik.

Er du ude i skov- og moseområder er du helt selv. Den største forstyrrelse er et uskyldigt ”hej” du kan få fra en medløbende.

De bedste trail løbesko

Disse anbefalinger er personlige anbefalinger af løbesko. De er baseret på mine erfaringer. Jeg har ikke prøvet alle trailløbesko (langt fra), men har alligevel været igennem flere end de fleste.

Generelt er jeg stor tilhænger af Inov8 trail og off trail løbesko – dem kan du finde mere om her.

Hvis du er på udkig efter et par specifikke sko til et lidt hårdere terræn vil jeg klart anbefale dig Inov8 X-Talon 212 trailsko. Det er min absolut foretrukne løbesko.

Alt held og lykke med trailløbet.

About Author

Jens Jakob Andersen startede tidligt ud med lange løbeture og løb som 16-årig sit første marathon. Siden har han startet en løbeforretning. I dag rådgiver han om køb af løbesko på iloebesko.dk.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.