Skiudstyr-guide: Begyndere

Skiudstyr-guide: Begyndere

0

Befinder du dig på begynderstadiet, når det kommer til skiløb, så har Fitness-guide.dk’s ski-ekspert Martin Schøber udarbejdet en skiudstyr-guide til dig.

Som begynder på ski kan man være tilbøjelig til at købe det billigste udstyr. Det er dog ikke altid den bedste løsning.

Køb er i starten ikke nødvendigvis den bedste løsning, både ski og skistøvler kan lejes på skiområderne.

Med påklædning skal man ikke gå på kompromis. Man behøver ikke at have det dyreste skitøj, men holder skitøjet ikke en varm og tør, kan en dag på ski hurtigt blive en kedelig oplevelse.

Guide til det rigtige begynder-skiudstyr:

Ski:

I starten kan det klart bedste betale sig at leje. Skibutikkerne har et stort udvalg af ski, især i begynder-carvingski har de mange forskellige at vælge mellem. Det er vigtigt at du er ærlig om dit niveau, så får du de rigtige ski. Du skal være opmærksom på at du får et par bløde ski, som er nemme at styre og dreje. Så får du den bedste oplevelse på skiferien.

Skistøvler:

Skistøvler kan også lejes på skiområderne. Det er dog lidt mere indviklet end at leje et par ski. Som begynder er det tekniske i skistøvlerne ikke så vigtigt. Det vigtigste er at skistøvlerne sidder tæt og er til at holde ud at have på en hel dag.

Skistøvler skal ikke være behagelige, men skal heller ikke være ubehagelige. Vælger du at købe skistøvler, kan du stille højere krav til pasform og tekniske.

Køb af skistøvler kan både udføres hjemme i Danmark eller i skiområdet, og skal altid ske under kyndig vejledning. Det kan være en fordel at vælge en butik, hvor der er pasningsgaranti. Dermed kan du altid gå tilbage, hvis noget ved skistøvlerne, der skal rettes.

Skitøj:

Skiundertøj kan købes til rimelige priser i f.eks. Matas, og er af rigtig fin kvalitet. Jeg kører selv med discount skiundertøj. Det skal vaskes oftere end skiundertøj af højere kvalitet, men klarer opgaven i starten.

Som helt grøn på skiferien, kan det være en god idé at låne fra venner eller bekendte. Er det ikke muligt at låne skitøj, kan man lige så godt fra start købe skitøj af god kvalitet.

Det nytter ikke noget at skitøjet bliver vådt og koldt. Især hvis man tager til Norge eller Sverige i højvinteren, kan det blive rigtigt koldt. Skitøj kan være en dyr fornøjelse, men behøver ikke nødvendigvis at være det.

Med Colour skitøj får man god kvalitet til rimelige priser. Et tyndt yderlag er det bedste, da man så bedst kan tilpasse sin påklædning til vejret, ved at tage mere eller mindre tøj indenunder.

Skihjelm:

Som begynder står man ofte på de mest befærdede pister og tager mange styrt. Derfor er det vigtigt at have en skihjelm. På hårde pister kan man hurtigt pådrage sig en hjernerystelse eller værre, hvis man styrter.

Især sammenstød er farlige og ses ofte på de mange overbefolkede pister i højsæsonen i de populære skiområder. En POC Receptor BUG er en rigtig god skihjelm produceret i Sverige. Med en god skihjelm er man klar til at blive en bedre skiløber.

Hvis man har styr på sit skiudstyr fra start, er man helt sikker på at få en god oplevelse på skiferien. Det er klart den sjoveste ferieform, men man må aldrig gå ned på sit udstyr.

About Author

Martin Schøber er en dedikeret offpiste skiløber. Om vinteren bor han i de østrigske alper i jagten på den bedste sne. Herfra blogger han om alt indenfor skimiljøet og driver sin webshop. I sommermånederne studerer han Ernæring og Sundhed på Suhrs Seminarium. Han driver webshoppen Blacksnow.dk samt bloggen Freeskiing.dk.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.