Planlæg og opnå din drømmeform - 1. del

Planlæg og opnå din drømmeform – 1. del

0

Har du en drøm om en sundere eller flottere krop, men er du i tvivl om, hvordan du opnår det? Et af de vigtigste elementer for at for opfyldt dine mål, er planlægning og beslutsomhed. Denne guide bringes i tre dele, som hver har sin egen metode. Læs her den første nemme metode til at komme tættere på den fremtidige drømmeform.

Skriv dine mål ned

Før du går i gang med at forfølge dine drømme, er det vigtigt at du gør dig klart hvad dine mål er. Tag papir og pen og sluk for alt, der kan forstyrre dig. Stil dig selv spørgsmålet: "Hvordan vil jeg have at min krop skal være?" Skal du tabe dig så festtøjet passer, eller vil du løbe maraton? Måske er du bare træt af at have døde batterier midt på dagen?

Når du har tænkt dig godt om, skriver du svarene på papiret. Er der flere svar, så prioriter dem i rækkefølge. Ud for hvert punkt skriver du en tidsramme for, hvornår disse mål skal indfries. Med en sådan tidsramme gør du målene konkrete og lægger pres på dig selv. Du indser, at din indsats for at indfri målene starter allerede nu.

I en travl hverdag passerer den ene dag efter den anden, uden at du lægger mærke til det. Du glemmer lidt at du faktisk er ked af din vægt og hygger med chokolade foran fjernsynet. Derfor er det vigtigt, at du gør dig selv opmærksom på, at der skal ske noget nu!

Tag papiret med dine nedskrevne mål og hæng det op. På køleskabet, på garderobe-lågen eller måske flere steder på én gang. Når du er træt om morgenen og åbner køleskabet, ser du sedlen og bliver påmindet om dine mål og indser at du også i dag (hver dag) skal gøre en indsats for at nå din drømmekrop eller helbred.

Ovenstående metode virker banal og du tænker måske, at det at skrive sine mål ned, er noget letkøbt vås.  

1. Men forestil dig når du på køleskabet om morgenen bliver gjort opmærksom på at du gerne vil tabe dig (og du ved jo hvor meget det betyder for dig, når du på fredag skal have festtøjet på), vælger du den fedtfattige yoghurt i stedet for marmeladen.

2. Ved tandbørstningen om aftenen, ser du sedlen på spejlet, og stiller løbeskoene frem og sætter vækkeuret til om morgenen 30 minutter tidligere end normalt.

3. Du skriver flødeboller på indkøbslisten, men sletter det, da der på skabslågen står "Ingen usunde søde sager".

Så selvom du er mistroisk på om det virker, så prøv bare at skriv dine mål ned, du vil blive forbavset over, hvor nemt det er.

I næste del kan du læse om hvordan man skriver ens mål om til en konkret handlingsplan, hvordan du klargør omverden på, hvilke konsekvenser og udfordringer, det har og hvad dine omgivelser kan hjælpe med.

Har du spørgsmål til emnet?

Skriv en kommentar herunder, så vil Teis Tøgern Jensen svare efter bedste evne.

About Author

Teis Tøgern Jensen er 26 år og han læser HA på Roskilde Universitetscenter. Han har trænet on/off i 10 år og har en stor indsigt og interesse i træning, motivation, kost, ernæring og personlig udvikling.

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.