Sådan træner Champions League-stjernerne

Sådan træner Champions League-stjernerne

Champions League 2015/16 er gået i gang, og det betyder ekstra hård træning for mange af de europæiske tophold, som håber på at løbe af med det skinnende trofæ, som sidste sæson gik til Barcelona.

I denne artikel kan du læse og få mere indblik hvordan spillere som Ronaldo, Messi og mange andre træner op mod de forskellige UEFA kampe, og det er også muligt at høre mere om det gennem live fodbold kommentar til Champions League.

1. Aerobic træning

Det er ingen hemmelighed at aerobic træning, altså træning som styrker hjerte, lunger og oxygendrift i kroppen, er meget vigtig for en fodboldspiller.

En professionel fodboldspiller skal kunne holde til en 90 minutters kamp, 1-2 gange om ugen. Diverse undersøgelser har vist, at 90 minutters spil på fodboldbanen i gennemsnit svarer til at løbe 13 km.

Derfor er det et must at prof spillere løbetræner i mindst en time op til flere dage om ugen, og de fleste træningssessioner starter også ud med, at fodboldspillerne træner en kombination af almindelig løb og sprint, for at komme op på beatet og forberede sig på de andre træningsøvelser.

2. Styrketræning

Styrketræning er en anden vigtig del af en fodboldspillers træning. Under fodboldkampe er der meget fysisk kontakt mellem spillerne, derfor er det vigtigt at en spiller har en stærk fysisk til at kæmpe imod med.

Styrketræning hjælper også med at forstærke en spillers hurtighed, kropsbalance og resistens over for skader. Derudover forbedres ens smidighed også betydeligt.
Traditionelle styrketræningstyper inkluderer squats, step up, armbøjninger og selvfølgelig vægttræning og træning på maskiner.

3. Suspension træning

Suspension træning er en nyere træningsform, som især er populær blandt Premier League hold som Manchester City og Liverpool.

Det er en effektiv træningsmetode da man kan benytte udstyret som ses på billedet til mellem 300-400 forskellige aktiviteter.

Det fungerer således at man hæfter stropperne (ses på billedet ovenfor) fast til noget som holder dem fast, fx en mur eller en stolte. Derefter bruger fodboldspillerne deres egen kropsvægt til at forbedre muskelkapacitet, balance og bevægelsesteknik.

Suspension træning er især populær blandt Premier League fodboldspillere, fordi spillerne har mulighed for at udvikle en såkaldt ”funktionel fitness”, dvs. en fysisk kondition som forbereder ens muskler og organer til hårde sammenstød, som sker ofte i Premier League-kampe.

4. Taktisk spil

Efter de fysisk essentielle træningsmetoder kommer selvfølgelig den selve spillemæssige del af fodboldtræningen, altså taktisk og teknisk spil, mand-til-mand spil, driblingsøvelser, skud på mål og små træningskampe.

Taktisk træning og genopbygning af kroppens muskler er de mest vigtige træningsmetoder lige inden en Champions League kamp, mens den fysisk hårde del af træningen finder sted nogle dage før.

5. Fleksibel træning/genopbygning

Genopbygning er en meget vigtig del af enhver professionel atlets træning, men desværre bliver denne del af træningen ofte undervurderet.

Genopbygningstræning består hovedsageligt af udstrækning af alle kroppens led og muskler, efter en hård træningsession eller kamp. Det er vigtigt for kroppen at blive ordentligt udhvilet og restitueret inden den skal i gang igen.

Udover generelle udstrækningsøvelser benytter mange fodboldspillere sig også af isbad oven på en kamp, samt såkaldte compression tights som er en slags speciallavede leggings, der hjælper med at forbedre blodcirkulation og oxygendrift af ens muskler.