FAQ: Sådan bliver du vinterklar på cyklen

FAQ: Sådan bliver du vinterklar på cyklen

Vinteren er over os, men hvis du stadig foretrækker at springe op på jernhesten, når det gælder hverdagens gøremål eller at det er din foretrukne træningsform, så er der en række gode tips til at blive godt klædt på her.

Det rette vintertøj

Det kræver naturligt nok mere tøj og mere praktisk tøj at cykle om vinteren end om sommeren. Det gælder om at holde sig varm og tøj, så turen bliver behagelig, mens man samtidig ikke vil ankomme til arbejdet fuldstændig svedig.

En af dine største modstandere om vinteren, er vinden. Her kan en tynd, vandtæt hue under hjelmen være god at arbejde, så du undgår hovedpine ved forfrysning.

Det samme gælder vindtætte handsker, en vindtæt jakke samt bukser. Hvis det er meget koldt, er det selvfølgelig anbefalelsesværdigt at supplere med forskelligt undertøj.

Overtrækssko vil beskytte dig mod susen fra vinden, mens dine hverdagssko undgår at blive beskidte. Den egentlige forskel på de tynde og tykke overtrækssko ligger blot på, hvorvidt du ønsker at kulden skal holdes væk fra dine fødder. Det gør de fleste vel om vinteren, ikke sandt?

Her er en kort video, der hjælper dig yderligere:

Cyklen skal have vinter-kærlighed

I vintermånederne er du nødt til at være lidt mere kærlig ved din cykel forstået på den måde, at det hårde vintervejr også slider ekstra hårdt på cyklen.

Det gælder om at smøre cyklens bevægelige dele, så vand ikke trænger ind og fryser til, mens vejsaltet samtidig heller ikke får succes med at beskadige mekanikken.

Hvis du har tænkt dig at stille cyklen i garagen eller kælderen til en vinter-pause er det en god idé at skylle den af med vand inden, så saltet og andet snavs ikke står og ødelægger cyklen.

Vinter-udstyr til cyklen

Ligesom du skal have ekstra vinter-udstyr på, så findes der også et væld af udstyr, der er særligt velegnet til cyklen om vinteren.

Her kan blandt andet nævnes vinterdæk, effektive cykellygter samt gode cykelskærme.

Du kan finde mere information om relevant udstyr via linket her.