FAQ: Hvordan finder jeg en god trekking cykel?

At skabe oplevelser på en cykel hvad end det er i Danmark eller i udlandet er blevet en mere populær tendens. Men hvordan finder du den rigtige trekkingcykel, der passer til dine behov? Vi har skrevet en lille guide her.

Valg af trekkingcykel

Hvis du har planer om en lang tur på din cykel, er det helt essentielt at cyklen er robust. Prisen på en robust trekkingcykel kan faktisk variere helt fra 2.000 til 20.000 kroner. Prisen kommer an på, hvor meget udstyr du ønsker på din cykel.

Der findes en række forskellige typer af trekkingcykler. Vi har samlet tre af de mest populære her.

1. Hybridcyklen:

Hybridcyklen er optimal til dig, der holder af aktive weekender og ønsker fart, men samtidig også vil have mulighed for at bruge cyklen til hverdagsbrug.

Hybridcyklen er let, fordi udstyr som eksempelvis dynamolygter, skærme og bagagebærer er fravalgt. I stedet kombineres racercyklens smalle dæk med udstyr, der er bedre kendes ved mountainbiken.

Blandt fordelene er: Lav vægt, sporty udseende, let rullende dæk og let montering af ekstraudstyr.

2. Klassisk trekkingcykel

Den klassiske trekkingcykel er velegnet til dig, der ønsker samme komfort på landet som i byen. En pålidelig hverdagscykel.

Trekkingcyklen er meget fleksibel, og her vil udstyr som lygter, bagagebærer, støtteben og skærme være standard.

Blandt fordelene er: Ideel til bagage, udstyret er formonteret og at den er meget alsidig.

3. Rejsecyklen

Rejsecyklen er for dig, der har ambitioner om at køre langt og se en stor del af verden. På mange måder er rejsecyklen en ekstrem-udgave af den klassiske trekkingcykel, som vi beskrev før.

På en rejsecykel er stellet ekstra stabilt, så cyklens bæreevne håndterer stor vægt. Affjedring er sparet væk som oftest, og det er med til at reducerer vægten.

Blandt fordelene er: Justérbar siddeposition, en komplet udrustning samt stor robusthed.

Det optimale udstyr til en trekkingcykel

Flere detaljer om det optimale udstyr til en trekkingcykel kan findes via dette link.