Derfor bør du prøve tennis som motion

Derfor bør du prøve tennis som motion

Foto-kilde: llee_wu - Flickr Creative Commons

Kender du det, at man nogle gange kan køre træt i hele tiden at lave de samme motionsøvelser? Hvis du er en af dem, som gerne vil prøve noget andet end jogging og fitness maskiner, kan det være du burde prøve tennis. Læs videre nedenfor og find ud af hvorfor.

1. Tennis har flere fordele for kroppen

Udover at være en god konditionstræning for kroppen, er tennis også en sport, der styrker knoglesundheden, forebygger hjerte-sygdomme og mindsker dit kropsfedt. Derudover falder blodtrykket, det gode kolesterol, HDL, stiger, og hippocamus i hjernen vokser, hvilket har en effekt på hukommelse og indlæring. Hvis du spiller jævnligt og engagerer dig i spillet, vil du begynde at kunne mærke forbedringerne i din krop, både på og uden for banen.

2. Du får mere overskud i hverdagen

Når man dyrker motion, får man automatisk genereret mere overskud i ens hverdag. Derudover bliver man i bedre humør og får fornemmelsen af, at kroppen fungerer som den skal. Her er tennis ingen undtagelse. Når du er kommet i gang, vil du hen af vejen begynde at mærke, at du har mere energi på arbejdet eller med studierne, de huslige opgaver eller noget helt andet. Hvem af os vil ikke gerne det? Hvis du vil vide mere om tennis, kan du også gå ind på http://extra.bet365.dk/news/da/Tennis.

3. Du får mere socialt samvær

Tennis kan spilles enten som single eller double match, det vil sige enten mod én modstander hvor det kun er dig, eller mod to modstandere, hvor du spiller med en holdkammerat. Det betyder, at du kommer til at møde andre tennisspillere (og potentielle venner), når du melder dig ind i en klub. Det er både hyggeligt, og det kan samtidig gøre det lettere for dig at holde fast i træningsvanerne, når det er sammen med andre spillere, end hvis du smutter alene ned i fitness centeret. Nu hvor sommeren er på vej, er det også skønt at spille tennis udendørs, fx i den lokale park, mens man nyder det gode vejr og får frisk luft.

4. Tennis er godt for hjernen

Udover at tennis hjælper på ens hukommelse og indlærings-evner, er det også en sport, som er effektiv når det kommer til at styrke ens koncentration, reflekser og fleksibilitet. Ketsjersportsgrene kræver generelt, at man er hurtig på aftrækkeren, når modstanderen sender en bold af sted til dig. Det er derfor vigtigt at man er 100% fokuseret og oppe på beatet, når man spiller, samt at man bliver god til at forudse modspillerens træk. Når du spiller tennis, vil du i øvrigt få forbedret din balance og stabilitet, idet du hele tiden skal kunne vende dig, strække dig og slå efter bolden, mens du løber.

5. Det er supersjovt

Sidst men ikke mindst, er tennis en sport, som er rigtig sjov at udøve, og når man først er kommet i gang, er det svært at slippe igen. Man vil konstant forsøge at blive bedre og vinde flere kampe, og det er også sjovt at tage til turneringer og cup’er rundt omkring i landet. Hvis du er blevet interesseret og vil vide mere, kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang, her.