Adventure sport får dig til at glemme, at du træner

Adventure sport får dig til at glemme, at du træner

Foto: "Perched" (CC BY 2.0) by Zach Dischner

Er du træt af de samme, gamle øvelser i motionscenteret? Hvis du kan svare ja til dette, så er det måske på tide at prøve noget helt nyt. ”Adventure sport” venter på dig lige uden for. Find nogle bakker, nogle åbne vidder, vandløb, noget hav eller anden natur, og gør klar til at have det sjovt samtidig med, at du udforsker et helt nyt sted. Du vil være underholdt og have det super sjovt med disse aktiviteter, og om alt går vel, så glemmer du alt om, at du faktisk er i gang med at træne! Her kigger vi på nogle forskellige alternativer. Nogle af dem kan du gå i gang med lige med det samme, mens andre ikke lige kan laves i baghaven.

AcroYoga

AcroYoga kombinerer traditionel yoga-filosofi og teknik med hyperaktiv træning med partner og dans. Denne helt nye type yoga omdanner sind og krop ved at dyrke leg, styrke og æstetik, hvorved dine yogaøvelser tages til et helt nyt niveau. Du vil udfordre tyngdekraften, mens du opbygger muskler, du ikke var klar over, at du havde. På nuværende tidspunkt kan det nok godt være svært at finde et hold, men bare vent og se. Det breder sig, og det varer sikkert ikke længe, før du kan dyrke AcroYoga på et hold i nærheden af dig. Se fx på Youtube, hvad det går ud på:

Rafting

Inside out Experience white water rafting Kananaskis Alberta Canada

Rafting kræver en vis kondition, styrke, dygtighed og tørst efter spænding. Rafting giver en fremragende træning for overkroppen og ryggen, mens det får dit adrenalin op og koge. Som nybegynder vil du højst sandsynligt begynde med en guidet tur, men når du har fået erfaring, kan du begynde at lede efter dine egne ekspeditioner. Du kan rafte mange steder i verden, men du skal uden for Danmarks grænser. De bedste steder er Amazonas-floden i Sydamerika og Zambezi-floden i Afrika. Folk kommer i øvrigt sjældent til skade, når de dyrker rafting, men det skyldes også, at der er fokus på at have styr på sikkerheden. Som med enhver anden adventure aktivitet skal du sørge for at tage de nødvendige forholdsregler og lære at løse problemer i farlige situationer.

Langrend

Hvis du elsker sne og ønsker at komme lidt væk fra det gammelkendte, så kan langrend være noget for dig. Uanset om du vælger at stå på ski på en velplejet løjpe, eller om du skærer gennem noget friskt pulversne i skoven, så er langrend en energisk puls- og hjertetræning. Du kommer uden tvivl til at svede, uanset hvor koldt det måtte være, når du bevæger dig igennem de smukke vinterlandskaber. Der findes løjper til folk på alle niveauer, fra begynder til avanceret.

I Danmark kan denne adventure sportsgren kun sjældent udøves, men heldigvis skal vi ikke så langt, før det kan lade sig gøre. Er du tættest på Sverige, er der her masser af muligheder. Er du tættest på Tyskland, så kan du også lede efter noget i Harzen-regionen. Norge og mere nordligt i Sverige kan være fantastiske udflugtsmål for en uges skiferie i vinterferien.

Men pas nu på, at det ikke tager overhånd. For nylig har vi hørt historien, om Henry Worsley, der i 70 dage sled for at blive den første mand, der krydsede Antarktis alene. Desværre omkom han bare få dage, før han nåede sit mål. Du skal jo nødigt komme i livsfare, når du dyrker din adventure sportsgenre, uanset om det er langrend eller en af de andre former for adventure sports, som vi nævner her i artiklen.

For at forberede dig på det værste anbefaler vi, at du også træne dine reflekser, hvilket der er mange muligheder for at gøre online. Du kan f.eks. prøve en spilleautomat, hvor du skal være vågen og helt oppe på dupperne, når du skal følge med i, hvad der foregår. Der findes eksempelvis spilleautomater som Adventure Jack, der ud over at træne dine reflekser kan give dig eventyrlig underholdning, selv om du sidder, derhjemme i sofaen.

Faktisk kan du endda også være på farten, da Adventure Jack også er tilgængeligt som mobile casino spil. Prøv selv, hvordan du kan træne dine reflekser, så du i endnu højere grad er klar til næste gang, du får lejlighed til at dyrke adventure sports i det fri.

Mountainbike

Mountainbike vil udfordre dine lunger, din balance og din reaktionstid, mens du forbrænder masser af fedt og opbygger muskler. Alt, du behøver er hjelm, cykel, kort og lysten til eventyr. Mange spor, parker, veje og pladser er åbne for mountainbikes. Start let og arbejd dig op til mere udfordrende ture på stejle bakker, jord, mudder og mange andre udfordringer. Kun fantasien og modet sætter grænsen! Det er ikke ufarligt at køre mountainbike, så glem ikke at holde sikkerheden for øje generelt.

Surfing

Windsurfing at Gislövshammar

Måske er du så heldig, at du bor i nærheden af en smuk strand, og det er der jo heldigvis mange i Danmark, der gør. Ellers kan det være, at du snart skal på ferie. Næste gang du dufter havluften og hører bølgeslagene, så prøv surfing. Surfing er en samlet workout af hele kroppen: du bruger mange forskellige muskelgrupper i ryg, skuldre og ben og vil forbedre din sundhed, mens det styrker dine muskler.

Med den rette beklædning kan surfing nydes året rundt i selv de koldeste farvande, herunder naturligvis også i Danmark. Da surfing kræver viden om nogle grundlæggende teknikker, anbefaler vi, at du opsøger en professionel instruktør til at hjælpe dig i gang. På den måde kan du også lettere få fuld glæde af den underholdende adventure sportsgren.

Har noget af dette fanget din interesse, så følg med her på siden eller se, om du kan finde klubber eller lignende i din omegn, hvor du kan finde ligesindede.