Ingefærshot - Få opskrift til et effektivt gingershot her

Opskrift: Ingefærshot – Nem og effektiv opskrift

17

Ingefærshot-opskriftIngefærshot er meget populære efterhånden. Her er sammensat en nem og effektiv ingefærshot-opskrift. Du kan selv skrue op for sødmen, hvis du foretrækker et gingershot, som er sødt i stedet for stærkt og syrligt.

At kaste sig over at skulle lave ingefærshots i køkkenet åbner op for en verden af uendelige muligheder. Her har vi samlet en opskrift på et ingefærshot, der virkelig sætter gang i systemet.

Du kan passende nyde dit gingershot lige efter morgenmaden, for at sparke dagen i gang i højeste gear.

Hvis du ikke har nogen blender, så kan du stadig bruge opskriften. Scroll helt ned til bunden af artiklen, hvor du finder fremgangsmåden til at lave dine ingefærshots uden en blender.

Ingefærshot - IngredienserUdstyret, du skal bruge er i denne ingefærshot-opskrift:

1. Blender - Jeg benytter en Wilfa Raw Fuel PB-1200S
2. Kartoffelskræller
3. En god kniv
4. Et skærebræt

Ingredienser i dette gingershot:

- 2 appelsiner (økologisk)
- 2 citroner (økologisk)
- 300 gram ingefær (økologisk)
- 1 tsk. Cayenne-peber
- 4 spsk. honning (økologisk) / evt. Stevia for ekstra sødme
- 3-5 dl vand (alt efter ønsket konsistens)

Fremgangsmåden til dette ingefærshot:

Ingefærshot - Ingefær1. Ingefæren tilberedes

Du skal starte med at skylle ingefæren grundigt. Fjern jorden med en kartoffelskræller, men undlad at skrælle al skallen af, for at udnytte de gavnlige effekter, der også sidder i skallen.

OBS: I opskriften er brugt økologisk ingefær og dermed er det potentielt ikke skadeligt at beholde skallen. Hvis du ønsker at fjerne al skallen, gør du naturligvis bare det.

2. Ingefæren skæres ud i små stykker

Herefter skal ingefæren skæres ud i nogle gode skiver. De kan sagtens være tykke. Du behøver sådan set heller ikke at skære i små stykker, hvis du har en kraftig blender.

Ingefærshot - Ingefær, citroner, appelsiner3. Skyl citronerne grundigt

Nu skal ingefæren have selskab i citronerne i blenderen. Igen skyller du grundigt. Da der er brugt økologiske citroner undlader jeg igen at fjerne skallen.

Jeg skærer toppen og bunden af citronerne, og skærer dem ud i større skiver.

4. Appelsinerne får samme tur

Appelsinerne får præcis samme tur som citronerne. Igen har jeg anvendt økologiske appelsiner, så jeg ikke behøver at skrælle skallen af, og dermed får fuld valuta for pengene.

5. Vandet bliver tilsat

Herefter kommer vandet i blenderen. Jeg har valgt at bruge 4 dl, for en smoothieagtig konsistens. Blenderen skal køre ca. i et minut - alt efter, hvor kraftig den er.

6. Cayenne-peber kommer med i selskabet

Nu bliver cayenne-peberen tilsat, for at give ekstra styrke i smagen. Det har nogenlunde samme effekt som chili, så hvis du ønsker yderligere styrke i smagen, så kan du dosere mere end den ene teske-fulde udgave, som jeg benytter.

Ingefærshot - Cayenne-peber, honning7. Honningen kommer med i selskabet

Nu skal der tilføjes noget naturlig og sund sødme. Her tilføjer jeg 4 spiseskefulde økologisk honning.

8. Evt. store rester sies fra

Hvis din blender haft efterladt nogle store rester af ingredienser i blandingen, så du kan passende si disse fra.

9. Nu hælder du hele blandingen op på flaske

Jeg anbefaler en flaske, der har et godt, tætlukkende låg, så drikken ikke bliver påvirket af andre madvarer i køleskabet.

10. Lidt ekstra vand og honning

Tilføj evt. mere vand og honning, hvis du ikke er tilfreds med smagen og konsistensen. Kør blenderen igen, når dette er tilsat, så du får det fordelt ordentligt.

11. Køl drikken til den er iskold

Når drikken er iskold, kan du smage ordentligt på den. Den skal indtages i en mundfuld, da der er tale om et stærkt og syrligt ingefær shot. Velbekomme!

Ginger shot

De gavnlige effekter ved ingredienserne i dette ingefærshot

Ingefær - Derfor er ingefær sundt:

Ingefær - Derfor er det sundtIngefær rummer mange positive egenskaber. Ingefær har en anti-inflammatorisk effekt, således, at det er med til at dæmpe betændelse og smerter. Roden indeholder gingerol, som er et stof med kraftfulde egenskaber. Derfor er det den vigtigste ingrediens i dette ingefærshot.

Ingefær kan behandle mange former for kvalme, især graviditetskvalme. Ingefær kan også reducere muskelsmerter og ømhed. Det kan påvirke sit blodsukker, så det sænkes drastisk.

Det kan hjælpe på fordøjelsen, menstruationssmerter, til et lavere kolesteroltal, være medvirkende til at forhindre kræft, kan forbedre hjernens funktioner og beskytte mod Alzheimers. Som du kan læse, er der masser af gode grunde til at indtage ingefær regelmæssigt.

Citroner - Derfor er citroner sunde:

Citroner - Derfor er de sundeCitroner er sunde af mange årsager. For det første indeholder citroner masser af vitaminer og mineraler. Vitamin C, B6, Thiamin og Riboflavin er alle sammen i citroner. Når det gælder mineraler, er der mineralerne fosfor, jern, kalcium, kalium og magnesium i citron-frugten.

Citroner kan blandt andet hjælpe med at reducere vægten, skabe ro i fødderne, stoppe indvendige blødninger, fjerne smerte fra solskoldning og bistik, fjerne fregner og døde hudorme. Det hjælper også både på håret og huden. Dette er blot nogle af de gavnlige effekter ved citroner.

Appelsiner - Derfor er appelsiner sunde:

Appelsiner - Derfor er de sundeIgen er appelsiner en frugt, der indeholder virkelig mange gavnlige effekter. Appelsiner kan være med til at forhindre kræft, forhindre nyresygdomme, sænke kolesteroltallet, øge hjertets sundhed, sænke risikoen for sukkersyge.

Appelsiner kan være med til at bekæmpe virusinfektioner, lindre forstoppelse, regulere blodtrykket og blandt andet også beskytte huden.

Appelsiner indeholder blandt andet vitaminerne A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin, B1-vitamin, Thiamin, B2-vitamin, Riboflavin, B9-vitamin, Folat, og C-vitamin. Når vi kigger på mineraler, så findes der blandt andet Calcium, Jern, Fosfor, Kalium, Nikkel og Natrium.

Cayenne-peber - Derfor er cayenne-peber sundt:

Honning og cayenne-peber - Derfor er det sundtCayenne-peber kan blandt andet lindre allergier, muskelkramper, forbedre fordøjelsen, give mere energi, godt mod halsbrand, kan hjælpe kroppen med at fjerne giftstoffer fra blodet.

Honning - Derfor er honning sundt:

Honning er også tilføjet i dette ingefærshot, fordi det indeholder antioxidanter fra blomsterne. Honning kan hjælpe mod forkølelse, hoste, feber, tør hud, søvnløshed og kvalme.

Sørg for at honningen er kold, for at få det fulde udbytte. Når honningen varmes op, mister den nemlig hovedparten af sine egenskaber.

Hurtige spørgsmål og svar om denne gingershot-opskrift:

Gingershot-opskriftHvor stor en portion af ingefærshot er der i alt?

I denne udgave er der 1,8 liter, når jeg benytter 4 dl vand. Hvis du ønsker at have mere og samtidig en tyndere konsistens, så tilføjer du blot vand. Du kan også tilføje en ekstra appelsin, hvis du vil føje noget sødme til samtidig.

Hvordan smager dette ingefærshot?

Denne udgave er meget syrlig med en stærk eftersmag.

Hvordan kan jeg gøre den sødere?

Hvis du synes, at den er for syrlig og bitter i smagen, så kan du tilføje ekstra honning eller eksempelvis Stevia. Du kan også nøjes med blot en enkelt citron i stedet for to, som jeg har benyttet mig af.

Hvordan kan konsistensen blive tyndere?

Ved at tilføje ekstra vand, får du en væsentlig tyndere konsistens og dermed også flere ingefærshots for pengene.

Hvor længe er holdbarheden på denne portion ingefærshot?

Når du opbevarer drikken på en flaske i køleskabet med et tæt låg, så ligger holdbarheden på cirka en måned - alt efter om ingredienserne er dugfriske.

Hvad koster det i alt?

Hvis du køber det hele økologisk, så koster det omkring 60 kroner for alle ingredienserne til denne portion ingefærshot. Men så har du også som skrevet små to liter.

Og en endnu større mængde, hvis du ønsker en tyndere konsistens og tilsætter mere vand. Dermed har du til både dig og familien i en måned. Det kan juice-kæder og lignende på ingen måder matche på prisen.

Hvorfor en blender i stedet for en juicer?

Når man blender sine frugter og grøntsager, så bruger man alt, mens du sorterer en masse gode egenskaber fra, når du juicer. Derfor vil jeg anbefale blender, når vi kigger på at opnå det maksimale næringsindhold.

En juicer er dog en god plan B, så hvis du ikke har en blender, så brug endelig en juicepresser. Det må ikke afholde dig fra at undlade at følge opskriften og lave en stærk og effektiv ingefærshot-blanding.

Jeg anbefaler blenderen Wilfa Raw Fuel PB-1200S, som jeg selv har benyttet.

Ekstra opskrift: Sådan laver du ingefærshottet uden blender

At bruge en blender gør både processen med at lave ingefærshots nemmere og hurtigere. Jeg anbefaler blenderen Wilfa Raw Fuel PB-1200S, som jeg selv har benyttet.

Men, hvis du ikke har en blender og gerne vil bruge samme opskrift, så kan du følge disse trin:

1. Kom alle ingredienserne på nær honning/stevia i en gryde med 2 liter vand.

2. Bring det i kog, og lad blandingen simre i 45 minutter.

3. Herefter afkøler du mængden og hælder det på en ren og skoldet flaske.

4. Til sidst tilsætter du honning/stevia til massen, eftersom honning/stevia bevarer sin struktur, når dette ikke koges.

Værd at vide: Drikken kan holde sig i cirka en måned i køleskabet.

Video - Se alle trin i ingefærshot-opskriften her:

About Author

Vi skriver både fitness nyheder og større artikler omkring en masse forskellige emner inden for træning og sundhed. Hvis du er på jagt efter gode tilbud, kan du finde nogle her:Proteinpulver - FiveFingers - Fitnesscentre

17 kommentarer

  1. Redaktionen on

    Hej Silo. Du kan godt fortynde med 1 eller 2 dl mere. Det er jo meget en smagssag, men jeg kan gode lide, at den er lidt tyk i konsistensen. Du skal også huske at røre rundt i blandingen hver gang, du skal tage et nyt shot, da indholdet godt kan have en tendens til at blive lidt tykt, når den får hvile. Jeg håber, at det fungerer for dig. Velbekomme. Mvh. Casper.

  2. Redaktionen on

    Hej Trine. Der er ikke nogen maksimal grænse for indtaget, men et shot er fint for at opnå den ønskede effekt 🙂 Mvh. Casper.

  3. I nogen af de opskrifter jeg har set, skal ingefæren koges sammen med vandet før det bliver blendet – hvad gør forskellen?

  4. Hej Sara. Jeg har aldrig set nogen koge ingefæren, før den blev blendet. Derimod kan man koge ingredienserne, hvis man ikke har en blender. Det er måske det, som du har set? Hvis du ikke har en blender, kan du tjekke ekstra-opskriften i bunden af artiklen lige før videoen. Mvh. Casper.

  5. Uni Hammer Egilsnes on

    Jeg prøvede med bare at bruge 4 applesiner og 2 æbler og 2 skeer rørsukker og 200 gram ingefær
    Det var den beste shots jeg havde prøvet , ikke så bitters .
    Er det bedre at bruge Citroner , de er altid med oppskrifterrne.

  6. Hej Uni. Tak for at dele dine erfaringer. Æbler er et fremragende alternativ til citroner, hvis man ønsker en mindre bitter drik. Det bedste ingefærshot er det, som du får drukket. Så hvis du væmmes ved den bitre smag ved citroner, så hold fast i æblerne 🙂 Mvh. Casper.

  7. kog ikke citroner og apelsiner. c vitamin nedbrydes ved kogning… press citroner og apilsiner.. kog evt skallen med.. men vent med at tilsætte den pressede saft til drikken er kølnet.. .. man kan med fordel også koge gurkemeje samt sort pepper med i opskriften (pepperin i sort pepper gavner optagelsen af cucumin (fra gurkemeje) med op til 2000 %. Gurkemeje skal opvarmes for at de aktive stoffer nedbrydes og kroppen lettere kan optage det.

    bare et godt råd.

  8. Kan man ikke tilsætte det yderste af citron og appesinskallen og så skrælle dem for at undgå det hvide bitre der er mellem frugten og yderste skal? Eller er der egenskaber i det hvide “kød” som er vigtigt at få med?

  9. Hej Henrik. Det bedste ingefærshot er det, du får drukket. Du vil miste lidt egenskaber ved at skrælle, men hvis alternativet er ikke at drikke det, så skal du selvfølgelig skrælle. Alternativt kan du søde yderligere med honning eller stevia. Men overordnet set skal et ingefærshot i min optik være stærkt og have en lidt bitter bismag. Mvh. Casper.

  10. Hej Louise. Tak for dit spørgsmål. Det er faktisk besvaret i vores “Spørgsmål og svar” nederst i artiklen, men du får det lige her også: “Når du opbevarer drikken på en flaske i køleskabet med et tæt låg, så ligger holdbarheden på cirka en måned – alt efter om ingredienserne er dugfriske.”

Hvad er din kommentar?

Få besked via e-mail, når der kommenteres. Du kan også abonnere uden at kommentere.