Investorer viser interesse i Fitness World

Investorer viser interesse i Fitness World

Det forlyder nu, at købestærke investorer skulle være velkomne til at komme med bud på Danmarks største fitnesskæde, Fitness World. Kæden har således selv iklædt sig et "til salg" skilt med det formål at opnå yderligere vækst hurtigere.

Udviklingen er gået stærkt for den store fitnesskæde efter danske termer. Markedsværdien lyder i dag på i omegnen af 2,2 mia. kr. fordelt på omtrentligt 150 centre på landsplan. Det er en udvikling, der har stået på de seneste 10 år, hvor fitnessdillen har udviklet sig til at være helt almindeligt blandt almindelige mennesker. Det er længe side, at det primært var en sport for store bodybuildere i baglokaler, hvor man kunne være i tvivl om, hvilket metoder der blev anvendt til at opnå denne næsten umenneskelige styrke.

Men størst er ikke nok for Fitness World, eller også mener man i hvert fald, at positionen som Danmarks største skal forsvares. Målet er som nævnt mere vækst hurtigere, og det er netop, hvad der har fået fitnesskæden til at gør sig lækker for eksterne investorer. Man ønsker således hjælp i jagten på mere vækst, og det skulle der være kapitalfonde, der kunne være interesseret i. Nu er muligheden der i hvert fald for, at de kan blive en del af ejerkredsen. Det er nok ikke mulighed for at spille på, hvem vi kan få at se i ejerkredsen, men der masser af andre interessante nyheder fra sportens verden på Bet365s sportsblog, som du finder her: http://www.bet365.dk/NEWS/da/betting.

At få en kapitalfond som ejer, kan naturligvis være en udfordring. Kapitalfonde er kendt for at rykke ind og nærmest malke en forretning for likvider, der kan trækkes ud som udbytte. Det kan være hård kost for enhver forretning, hvor der kan blive gået på kompromis med vedligehold og andet til fordel for de løbende udbyttebetalinger til kapitalfondene bag.

Ifølge Fitness Worlds administrerende direktør, Per Lyngbak Nielsen, har flere investorer allerede meldt sig på banen. Nyheden om, at Fitness World er sat til salg stammer i øvrigt fra Børsen, hvor der for nylig har været en række mindre flatterende artikler om kapitalfonde. Det skyldes primært den kapitalfond, der havde en vigtig rolle i børsnoteringen af det efterhånden velkendte O. W. Bunkers.

Men Per Lyngbak Nielsen er ikke bange for kapitalfondene. Er der en kapitalfond, der er klar, så vil Fitness World være klar til at forhandle og spørge, om det er et projekt, som de skal kigge på sammen. Overtagelser og andre selskabstransaktioner er ikke uvante for Fitness World, der i december købet konkurrenten Fresh Fitness. De besidder envidere aktiemajoriteten i Condizione, der er en polsk fitnesskæde.

Det er nærmest blevet et must, at der skal ske udvikling og konsolidering i fitnessbranchen, hvor konkurrencen er ekstremt hård. Der er behov for mere og hurtigere vækst, og det er derfor, at det er så oplagt med en kapitalfond, som Kasper Lund Kirkegaard, der er forskningsansvarlig analytiker ved Danmarks Idrætsforbund (DIF), også udtaler til Børsen. Det bliver spændende at se, hvad der kommer til at ske.